Chrudimské noviny Strážníci koupí za 360 tisíc korun nový radar k měření rychlosti, který stihne měřit rychlost v obou směrech

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Strážníci koupí za 360 tisíc korun nový radar k měření rychlosti, který stihne měřit rychlost v obou směrech

Chrudim - Městská policie pod vedením vrchního strážníka Lukáše Dvořáka a nyní již také neuvolněného místostarosty Miroslava Tejkla (ČSSD), který se stal jejím novým velitelem po starostovi Petru Řezníčkovi (SNK-ED), prochází v posledních týdnech řadou změn. Poté, co si před nedávnem strážníci nechali schválit nákup nových pistolí nebo neprůstřelných vest, chystají se modernizovat další techniku, kterou potřebují ke své činnosti.

Nahradit dnes již zastaralý radar, pomocí něhož se strážníci snaží na jednom ze svých oblíbených míst - v zatáčce pod kopcem v místní části Presy, chytat neukázněné šoféry, teď nahradí nový přístroj. Moderní radar, který přijde městskou kasu na 360 tisíc korun, by nyní měl být schopen měřit rychlost aut v obou směrech a případného „hříšníka“ rovnou i vyfotografuje.

Před rokem si strážníci udělali radost novými auty, která nahradila staré Dacie Logan. Vozidla stejné značky, ale novější modelové řady, přišly městskou pokladnu na 400 tisíc. Nové pistole, jejichž nákup schválila městská rada před loňskými Vánocemi, přišly na dalších dvě stě tisíc korun. Staré "devítky" přitom strážníci prodají zájemcům, kterým vysloužilé zbraně budou vyhovovat. Koupě zmiňovaných neprůstřelných vest se měla uskutečnit začátkem letošního roku a měla by vyjít zhruba na 50 tisíc korun. 

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele platek
#2942 platek 17. Březen 2015 - 9:30
:-D pane Valenta můžete mě prosím ukázat kde jste kdy viděl že by Dacia co používají MP stálo jedno 400 000,- ??? :-D Řekl bych, že to bylo tak za obě. no jo no...bulvár :-)
Obrázek uživatele Jakub Valenta
#2943 Jakub Valenta 17. Březen 2015 - 9:37
Sorry, máte pravdu. Opravím. Díky