Chrudimské noviny Řešení pro nebezpečnou křižovatku ulic Průmyslová a Čáslavská podle mínění radnice prý neexistuje

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Řešení pro nebezpečnou křižovatku ulic Průmyslová a Čáslavská podle mínění radnice prý neexistuje

Chrudim - Svoji špatnou pověst potvrdila v úterý 24. března opět křižovatka ulic Průmyslová s Čáslavskou. Řidič modré felicie tady přehlédl staršího motorkáře, který sedlal simsona, a šedesátiletého motocyklistu srazil. Přestože byl šofér škodovky střízlivý, půjde s největší pravděpodobností o klasický případ „nedání přednosti v jízdě“.

Místní dopravní úprava přitom často k porušování předpisů svádí. Především řidiči aut mířící po vozovce v Čáslavské ulici vzhůru, již pod viaduktem své vozy rozjedou i na 70 kilometrů v hodině a následně ohrožují chodce snažící se přejít frekventovanou silnici. Předpisy se porušují i v případě zákazu vjezdu na pozemek „integrovky“, kudy si motoristé pravidelně zkracují cestu k Pardubické ulici. Chtějí se tak vyhnout ucpanému městu především v časných ranních a odpoledních hodinách.

Nehoda jen shodou šťastných okolností nestála motocyklistu život.  Foto: Vítek Trojan

Přestože se zde objevily ostrůvky, které mají chodcům poskytovat alespoň pocit bezpečí, moc bezpečně se tu především studenti již zmíněné „integrovky“ necítí. Na vině jsou i husté keře v Průmyslové ulici, které zase brání šoférům spatřit chodce, kteří se snaží v těchto místech vozovku překonat. Radnice je však prý bezmocná. Omezit zde rychlost by prý nepomohlo, protože jde o úsek, který je v kopci a policie by něco takového nepovolila. Situaci mnoho nepomůže ani dokončovaná první část obchvatu, která ulehčí tranzitu směřujícímu po opačné straně města. Chodcům a dalším účastníkům silničního provozu tak nezbývá, než spoléhat na ohleduplnost ostatních.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Bergman
#3013 Bergman 28. Březen 2015 - 21:44
Dovolím si dát jeden návrh. Co kdyby Městská policie přestala stát s radarem u výjezdů z města a věnovala by se raději sledování, ev. řízení dopravy na nebezpečných místech jako je toto? Já chápu, že když vyleze sluníčko, tak si počíhat na výjezdu z města s radarem na řidiče je docela rychlá a snadná kořist, ale ruku na srdce. Už jen stabilní přítomnost Městské policie na nebezpečných místech ve městě by působila nejen preventivně, ale občané by její činnost jistě lépe ocenili.
Obrázek uživatele platek
#3014 platek 29. Březen 2015 - 0:12
Bergman: Dovolím si dát jeden návrh. Co kdyby Městská policie přestala stát s radarem u výjezdů z města a věnovala by se raději sledování, ev. řízení dopravy na nebezpečných místech jako je toto? Já chápu, že když vyleze sluníčko, tak si počíhat na výjezdu z města s radarem na řidiče je docela rychlá a snadná kořist, ale ruku na srdce. Už jen stabilní přítomnost Městské policie na nebezpečných místech ve městě by působila nejen preventivně, ale občané by její činnost jistě lépe ocenili.
Co to plácáte...MP tady není od toho aby někde řídila dopravu (když už tak MP může leda tak usměrňovat dopravu)a není to o tom aby někde stáli policajti, ale aby lidi nejezdili jako...!!! Nebo mě chcete říct, že všude v republice kde se stane nehoda a je nebezpečná križovatka má stát policista?! :-D proberte se!
Obrázek uživatele Bergman
#3015 Bergman 29. Březen 2015 - 8:43
Vážený "platku". Nejde o to, že pokud se někde stane nehoda tak aby tam stál policajt. Kdyby jste četl pořádně, z překvapením by jste zjistil, že se zminuji o místech nebezpečných.