Chrudimské noviny Zářivka z kasina Admirál vadí obyvatelům Palackého třídy, protože jim po setmění svítí rovnou do bytů

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Zářivka z kasina Admirál vadí obyvatelům Palackého třídy, protože jim po setmění svítí rovnou do bytů

Chrudim - Svoboda podnikání na straně jedné a práva obyvatel bytových domů na straně druhé. To je podstata sporu mezi lidmi obývajícími dům na Palackého třídě naproti kasinu Admirál. Jeho provozovatel zde totiž v nedávné minulosti instaloval nový neonový poutač, jehož intenzivní záření ruší klidné spaní místních obyvatel.

Na Palackého třídě, naproti realitní kanceláři ReMax, nedávno instalovalo Casino Admiral novou venkovní zářivku fialové barvy. Bydlíme přímo naproti kasinu. Po setmění vydává zářivka velmi silné a obtěžující záření. Všechny pokoje, které máme do ulice, jsou večer zbarvené do fialova, a to i přes stažené žaluzie nebo rolety. Stejný problém mají i ostatní obyvatelé domu. Zajímalo by nás, zda zářivka nepřekračuje dané normy, pokud nějaké existují,“ popisuje problém zdejší obyvatelka Lenka Malá.

Vedoucí Stavebního odboru MěÚ Chrudim Vladimír Bálek problémy místních chápe a má pro ně i řešení. „Situaci prověříme, a pokud světelné záření skutečně nepřiměřeně obtěžuje uživatele okolních bytů, nařídíme provozovateli provedení nezbytných úprav. V této souvislosti by bylo dobré, kdyby obyvatelé dotčených bytů nafotili situaci ve svých bytech po setmění a fotografie mi následně poslali na mail,“ říká Bálek. Zda provozovatel kasina žádal o stavební povolení před tím, než došlo k umístění problematického poutače na budovu provozovny, šéf stavebního odboru už nezmiňuje. 

red

Reklama

Obrázek uživatele ŠIMŠÁK
#3464 ŠIMŠÁK 20. Červenec 2015 - 17:47
Nevím to určítě, ale mám pocit,že někdo vynalezl rolety,žaluzie ap. a na tak frekventované ulici si nedovedu představit, že by je tam někdo neměl. Ať proti pojíždějícím autům tak kvůli pouličnímu osvětlení. Jestli ono nejde o něco jiného..........