Chrudimské noviny Zrekonstruovaná ulice Přemysla Otakara se místním nelíbí kvůli úbytku parkovacích míst a zeleně

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Zrekonstruovaná ulice Přemysla Otakara se místním nelíbí kvůli úbytku parkovacích míst a zeleně

Chrudim - V tomto týdnu došlo k předčasnému předání opravené ulice Přemysla Otakara do užívání. Přestože se radnice dušuje, že zde ještě přijde doplnit zeleň a objeví se zde třeba i záhony s květinami, místní obyvatelé nadšení vedení města nesdílejí. Důvodem je nedostatek parkovacích míst.

„Panebože, to se zase někdo vyznamenal. Zeleň absolutně nulová, ze stovky parkovacích míst jich zbylo možná dvacet. To musí místní milovat, když v tom činžáku je nějakých osm až deset bytů a jsou před ním dvě parkovací místa,“ komentuje provedenou rekonstrukci Ondra Koch. Dalším diskutérům na sociálních sítích se nelíbí třeba absence stromů a celkové zarůstání města betonem.

Ubyla v ulici Přemysla Otakara parkovací místa?  Reprofoto: Chrudimské noviny

Rekonstrukce ulic v okolí vlakového a autobusového nádraží přitom vyvolává přinejmenším rozpaky již od jejích zahájení. Nejenže zde došlo k likvidaci zeleně, kterou město přislíbilo nahradit údajně vhodnějšími dřevinami a keři, ale třeba v ulici Čs. armády si už lidé stěžovali na redukci parkovacích míst stejně jako teď v ulici Přemysla Otakara. Na vině je přitom prý především cyklostezka, která měla zapříčinit zmizení desítek míst pro odstavení vozidel. Podle šéfa Odboru investic MěÚ Chrudim Petra Peciny není ale důvod k panice, protože počet parkovacích míst se snížit nemá. Dojde zde prý ke zrušení parkovacích stání pro autobusy a šoféři osobních aut o svá míst nepřijdou. Radnice navíc od Českých drah koupí parcelu, na níž by mělo vzniknout další parkoviště.

red

Reklama

Obrázek uživatele generál
#3306 generál 18. Červen 2015 - 13:36
Evropská unie začíná blbnou a to využívají organizatoři podvodů.Město lže a podvádí občany Chrudini. Parkovací míta jsou nedostatečná , zelen žádná.Komunikace město občan žádné . To chce novou změnu. Ale co sme chtěli to máme.
Obrázek uživatele Pavel
#3329 Pavel 21. Červen 2015 - 21:22
generál: Evropská unie začíná blbnou a to využívají organizatoři podvodů.Město lže a podvádí občany Chrudini. Parkovací míta jsou nedostatečná , zelen žádná.Komunikace město občan žádné . To chce novou změnu. Ale co sme chtěli to máme.
S SNK ED a ODS to nikdy lepší nebude, to by jste měl vědět generále! Tady se totiž od roku 1989 stále nic nezměnilo. Řezníček nastoupil na město rovnou z politické školy.
Obrázek uživatele Pavel
#3330 Pavel 21. Červen 2015 - 21:22
Úbytek parkování je docela síla, občané do boje. To snad ani není možné.
Obrázek uživatele chrudimák
#3331 chrudimák 22. Červen 2015 - 7:01
pokud budete chtít mít nové chodníky, tak přijdete vždy o parkování - legislativa co dřív platila je teď mnohem přísnější a není jak se tomu vyhnout. Díl viny mají i projektanti, kteří navrhují pro ně nejméně komplikované řešení.
Obrázek uživatele generál
#3332 generál 22. Červen 2015 - 12:56
Chrudimáku ja se díváš na zbytečnosti co zde stavíme. Projdi Chrudim a piš si na papír co je zde zbytečné , a naopak co potřebujeme.To jsi pothrni + - . Až to uděláš tak to hoď do koše . Kohos volil tak se ho zeptej na realitu. Můj táta byl za socialismu poslancem a dělal to zadarmo .Tahle verbež to dělá za prachy.Může veřejně psát a to je demokracie ale maj nás v . Tohle psaní je stejně k ničemu.
Obrázek uživatele bubos
#3333 bubos 22. Červen 2015 - 14:31
tak to je teda síla... tvůj tatík
Obrázek uživatele Zbyněk Kotúč
#3336 Zbyněk Kotúč 22. Červen 2015 - 18:57
... ale že to mají ti naši "kluci političtí" dobře časově naplánovaný, co?? :-)). Nejdřív vás v Chrudimi o nějaká parkovací místa připravíme, a pak budete ještě rádi, když vám z letního kina uděláme parkoviště ... :-))).
Obrázek uživatele Pavel
#3341 Pavel 23. Červen 2015 - 16:07
Chlapi, je to tak. Včera to jasně na zastupitelstvu bylo vidět.