Chrudimské noviny Novou šéfkou Regionálního muzea se stane bývalá vedoucí Městského muzea v Chrasti Klára Habartová

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Novou šéfkou Regionálního muzea se stane bývalá vedoucí Městského muzea v Chrasti Klára Habartová

Chrudim/Pardubice - Krajští úředníci se konečně rozhodli a po skandálně odvolané ředitelce Regionálního muzea v Chrudimi vybrali její náhradnici. Opět půjde o ženu a sice bývalou ředitelku Městského muzea v Chrasti Kláru Habartovou.

Habartová však není sama, kdo prošel výběrovým řízením. Rada Pardubického kraje na svém středečním jednání jmenovala do funkce i nového ředitele Východočeského muzea v Pardubicích. Tím se stal Tomáš Libánek. „Oba uchazeči prokázali nejen potřebnou místní znalost, ale především manažerské schopnosti a vizi na rozvoj svých organizací. Tomáš Libánek v současné době působí jako vedoucí oddělení kultury a památkové péče Krajského úřadu Pardubického kraje a aktivně se tak podílí na rozvoji všech krajem zřizovaných kulturních institucí. Klára Habartová je vedoucí Městského muzea Chrast,“ uvádí náměstkyně hejtmana Pardubického kraje Jana Pernicová (ČSSD). Tomáš Líbánek se ujme funkce 1. července, Klára Habartová pak 1. září.

Nabízí se tedy otázka, jak dlouho Klára Habartová na svém místě vydrží? „Životnost“ ředitelů Regionálního muzea v Chrudimi není právě velká. Poslední ředitelka Martina Vítková byla ve funkci pouhý rok a půl, než byla krajem „odejita“. Podle všeho na Vítkovou někteří zaměstnanci muzea prakticky po celou dobu jejího funkčního období donášeli krajským úředníkům. Navíc prý zaměstnanci muzea sepsali petici, v níž požadovali, aby kraj jinak velmi erudovanou odbornici Vítkovou odvolal. 

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Zitová
#3355 Zitová 30. Červen 2015 - 7:58
Vážený pane Valento, nevím, z jakých zdrojů při komentáři pod článkem vycházíte, ale nikdo na bývalou paní ředitelku Vítkovou "nedonášel". Mohla to být upozornění, která paní ředitelka, při nakládání a manipulaci se svěřeným sbírkovým fondem , nechtěla respektovat. Jediná petice, která vznikla na podnět zaměstnanců se týkala nevystavení Kokešovy opony z roku 1854. Zitová, konzervátorka RM v Chrudimi
Obrázek uživatele koala
#3356 koala 30. Červen 2015 - 9:20
"Nikdo na paní ředitelku nedonášel ... mohla to být upozornění ...", říká paní konzervátorka. Prostě, jak praví klasik: Udávat se nemá, ale hlásit se musí ...
Obrázek uživatele zahradnik
#3361 zahradnik 1. Červenec 2015 - 7:07
koala: "Nikdo na paní ředitelku nedonášel ... mohla to být upozornění ...", říká paní konzervátorka. Prostě, jak praví klasik: Udávat se nemá, ale hlásit se musí ...
Vážená koalo, jakým právem si dovolujete nazvat někoho udavačem? Byla jste snad osobně přítomna na poradách zaměstnanců? Víte, co se dělo za zavřenými dveřmi? Pracujete na Pardubickém kraji a viděla jste na vlastní oči to "udání" a "petici"? Nebo jenom slepě věříte všemu, co si přečtete v bulváru?
Obrázek uživatele koala
#3363 koala 1. Červenec 2015 - 11:30
Právem informované.
Obrázek uživatele Zitová
#3365 Zitová 1. Červenec 2015 - 14:21
koala: Právem informované.
Proč nenapíšete o jaká udání šlo, když to nevíme ani my zaměstnanci?
Obrázek uživatele koala
#3367 koala 1. Červenec 2015 - 20:20
Tak to se tam asi budete muset porovnat samy:)
Obrázek uživatele Zitová
#3370 Zitová 2. Červenec 2015 - 7:36
.. to bude asi tím, že žádná udání neexistují!!!!!!!
Obrázek uživatele zahradnik
#3371 zahradnik 2. Červenec 2015 - 9:06
koala: Právem informované.
A já si Vás právem informovaného mohu dovolit označit za lháře. Žádné udání neexistuje, tudíž lžete. Ptám se znovu, viděla jste to udání na vlastní oči? Můžete se s námi podělit o to, na koho se máme obrátit, pokud bychom si ho chtěli přečíst? Pokud ne, jak můžete tvrdit, že jste informovaná? Když věříte tomu, že ty Vaše informace z druhé ruky jsou pravdivé, proč tedy neřeknete, od koho je máte? Nejsou to náhodou informace od paní Vítkové nebo skupiny umělců kolem ní? Jestliže opravdu věříte tomu, že se paní Vítkové dělo nějaké příkoří a je obětí nespravedlnosti, proč jste tak strašně tajemná a neřeknete narovinu, na základě čeho jste k tomuto závěru došla? P.S. Sami je s měkkým "i".
Obrázek uživatele koala
#3372 koala 2. Červenec 2015 - 11:56
Já bych zase řekla, že v tomto případě je "samy" s tvrdým "y":)
Obrázek uživatele Zitová
#3380 Zitová 7. Červenec 2015 - 7:37
KOALA=VÍTKOVÁ
Obrázek uživatele Peroutkův duch
#3381 Peroutkův duch 7. Červenec 2015 - 8:17
Vy jste, paní kozervátorko, bývalou paní ředitelku hodně nenáviděla, viďte? :) V každém případě, děkuji za to, jak jste se přiznala k autorství udání a likvidaci paní Vítkové. Dokonce on-line. Pokud dedukujete z pouhého hájení osoby nešťastné ředitelky personu pisatele, je vcelku jasno o vašem inteligenčním kvocientu.
Obrázek uživatele koala
#3382 koala 7. Červenec 2015 - 8:18
Měla byste jít něco dělat a nečumět furt do diskuzí. Myslím, že i toto se paní ředitelce nelíbilo a proto musela odejít.
Obrázek uživatele Zitová
#3385 Zitová 7. Červenec 2015 - 14:46
Peroutkův duch: Vy jste, paní kozervátorko, bývalou paní ředitelku hodně nenáviděla, viďte? :) V každém případě, děkuji za to, jak jste se přiznala k autorství udání a likvidaci paní Vítkové. Dokonce on-line. Pokud dedukujete z pouhého hájení osoby nešťastné ředitelky personu pisatele, je vcelku jasno o vašem inteligenčním kvocientu.
.. ano, byla chyba tato dedukce... přiznávám, aspoň tu nevystupuji pod přezdívkou jako Vy. Na paní ředitelku jsem nikdy nic neměla, žádná udání nepsala a ve spoustě pracovních záležitostí jí pomáhala. O tom si můžete myslet co chcete Jen mi vadí neustálé svalování viny na zaměstnance muzea, proto ta reakce.
Obrázek uživatele meritycats
#3386 meritycats 7. Červenec 2015 - 15:14
Peroutkův duch: Vy jste, paní kozervátorko, bývalou paní ředitelku hodně nenáviděla, viďte? :) V každém případě, děkuji za to, jak jste se přiznala k autorství udání a likvidaci paní Vítkové. Dokonce on-line. Pokud dedukujete z pouhého hájení osoby nešťastné ředitelky personu pisatele, je vcelku jasno o vašem inteligenčním kvocientu.
To si opravdu myslite, ze konzervator v muzeu ma takovou moc, ze dokaze zajistit odvolani sveho reditele?? Takoveho reditele, ktereho si Kraj vybere jako nejvhodnejsiho ze vsech zucastnenych kandidatu?