Chrudimské noviny Veřejná sbírka by měla pomoci rodině z Hodonína, které po zásahu bleskem do základů vyhořel dům

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Veřejná sbírka by měla pomoci rodině z Hodonína, které po zásahu bleskem do základů vyhořel dům

Chrudim/Hodonín - Vlna solidarity se vzedmula poté, co byla veřejnost infomována o neštěstí, které potkalo rodinu bydlící v bývalé hájence v Hodoníně u Nasavrk. Dům totiž zasáhl blesk a vyhořel. Rodina, která ho obývala, se tak rázem ocitla bez prostředků a ztratila veškerý svůj majetek.  
 
Starosta obce Hodonín Miroslav Blažek se proto rozhodl zřídit speciální účet, na který teď mohou zájemci posílat finanční pomoc rodině, která bude potřebovat každou korunu. Starosta rovněž zajistil rodině dočasné ubytování, než se podaří situaci vyřešit. Číslo účtu je 2871539123/0800 a lidé mohou posílat libovolné částky. Případnou materiální pomoc, která by mohla obsahovat především hračky, oblečení a také věci běžné denní potřeby, lze konzultovat přímo s příbuznými rodiny na telefonním čísle 728 327 476. Už teď se ale vzedmula vlna solidarity, která by mohla postižené rodině pomoci z nejhoršího. 
Dům v Hodoníně podlehl plamenům po zásahu blesku. Stál přitom na samotě u lesa v místě s překrásným výhledem.  Reprofoto: Chrudimské noviny
Mezi prvními poskytl pomoc chrudimský Červený kříž. "Dnes jsme požárem zasažené rodině zaslali první várku pomoci, a to zejména několik pytlů oblečení ze sociálního šatníku dle požadovaných velikostí, peřiny pro všechny, povlečení, nějaké hračky, a další. Určitě rodina bude potřebovat i další pomoc, a to zejména finanční na opravu domu," tvrdí pracovníci Českého červeného kříže na sociálních sítích. Materiální pomoc organizuje také obec Libkov, která leží jen několik kilometrů od Hodonína.
red

Reklama

Obrázek uživatele Pavel
#3419 Pavel 11. Červenec 2015 - 0:10
Posílám peníze na účet, dobře to zvládněte.