Chrudimské noviny Otec udal policii syna i jeho kumpána, které poznal na policejním videu

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Otec udal policii syna i jeho kumpána, které poznal na policejním videu

Pardubice - Rodiny obou mladíků, kteří brutálně ubili bezdomovce, jsou z toho, co se stalo, zcela zhrouceny. Otec jednoho ze sadistů prohlásil, že je mu líto bezdomovce, který po útoku na následky zranění zemřel. Svého syna nijak nehájil, naopak o něm i jeho kumpánovi mluvil velmi nevybíravě.

 „Neomlouvám jej, protože to (útok) mohl zastavit a neudělal to. Mně je toho ubitého člověka strašně líto, když si vzpomenu na ty dva hajzly, tak si řeknu, co musel zkusit,“ uvedl MF DNES otec jednoho z mladíků, jehož jméno nelze zveřejnit a to s ohledem na zákon na ochranu nezletilých pachatelů.

Otec dále zmínil, že právě jeho syn se mu k brutálnímu ubití zmiňovaného bezdomovce sám přiznal.  Po incidentu otci vyprávěl, že jeho kamarád „chytil hroznej amok a nešel zastavit“.

K ubití bezdomovce, došlo minulé pondělí na lavičce u nádraží v Pardubicích. Útok, který trval půl hodiny, byl natolik brutální a sadistický, že bezdomovec na následky svých zranění, zemřel.

I otrlé kriminalisty zaskočila brutalita obou pachatelů. „Napadený se nestačil ani bránit. Oba jej střídavě napadali údery a kopy do celého těla, hlavy a do obličeje. Střídali se, měnili techniky a způsoby útoku,“ uvedl podle idnes.cz vyšetřovatel Robert Veleta. Útok muž nakonec nepřežil.

Nápadně podobné jsou příběhy dětství dotyčných mladíků. Oba vyrůstali u svých prarodičů, tedy mimo své rodiny. Jeden z chlapců měl dokonce zkušenosti s drogami, druhý byl spíše floutek. Oby měli sklon k rebelování.  Podle idnes.cz se chlapci poznali před rokem, pak se rozhádali a nestýkali se až do osudného pondělního večera. Oba měli v plánu vyrazit Pardubic s cílem si tam někoho vyhlédnout a pak ho bez nějakých konkrétních důvodů zmlátit.  „Skutečně uvedli, že se jeli jen tak poprat,“ potvrdila policejní mluvčí Markéta Janovská.

Co se přesně onu osudnou noc událo, mají pomoci objasnit znalecké posudky, na kterých se v těchto dnech pracuje. Ty by měly také odpovědět, zda byli oba mladíci pod vlivem nějakých omamných látek či alkoholu. Oběma aktérům hrozí až pětileté vězení. Kriminalisté nevylučují dokonce ani to, že ublížení na zdraví s následkem smrti, ze kterého je nyní viní, překvalifikují na vraždu. Pokud je státní žalobce obviní, bude soud vzhledem k jejich věku probíhat bez účasti veřejnosti. 

Policií zveřejněná fotografie zachycená kamerou na vlakovém nádraží.  Foto: PČR

red

Reklama

Obrázek uživatele Pepajeli
#3558 Pepajeli 17. Srpen 2015 - 23:46
Jen 5 let, si dělaj prdel???