Chrudimské noviny Chalupa v Medlešicích bude k mání už jen za pouhých sto tisíc korun. Radnice vypisuje další výběrové řízení

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Chalupa v Medlešicích bude k mání už jen za pouhých sto tisíc korun. Radnice vypisuje další výběrové řízení

Chrudim - Městští zastupitelé na svém zářijovém zasedání opět dostanou na stůl záměr města prodat dům v místní části Medlešice. Tento doslova "nekonečný příběh", kdy se radnice snaží udat zanedbanou nemovitost zájemci, který za ni zaplatí postupně se snižující částku, by tak měl vstoupit do dalšího dějství.

Už na počátku prázdnin bylo jasné, že dům, na němž jsou prováděny pouze základní udržovací práce, nebude v dalším kole výběrového řízení k mání za dvě stě tisíc, ale za částku podstatně nižší. Město totiž nechalo vypracovat další znalecký posudek, z něhož plyne, že nejnižší podání v případě koupě chalupy v Medlešicích by mělo být sto tisíc korun. Najde-li se kupec, který přihodí třeba jen jednu korunu, dům i s pozemkem bude jeho. Ceny pozemků v této bývalé obci mezi Chrudimí a Pardubicemi přitom stále rostou.

Radnice v minulosti prodala třeba známou "Charvátovu vilu" nebo zanedbaný dům na Žižkově náměstí. Současné vedení města totiž zastává názor, že tohoto druhu městského majetku je výhodnější se zbavit prodejem, než dlouhodobě investovat do jeho údržby a oprav. Tento přístup je patrný třeba na domech ve vlastnictví města, které stojí v Široké ulici. Vyznačují se totiž oprýskanou omítkou a dlouhodobě ne příliš utěšeným stavem.  

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele noxovi
#3565 noxovi 18. Srpen 2015 - 16:26
Kde se dozvím ,kdy ,kde a v kolik probíhají dražby. Nikde jsem nečetl že by město pořádalo veřejnou dražbu.
Obrázek uživatele Jakub Valenta
#3572 Jakub Valenta 19. Srpen 2015 - 7:09
Jakmile to odklepne zastupitelstvo, zveřejníme podrobnosti. Díky za Váš zájem.
Obrázek uživatele honza
#3574 honza 19. Srpen 2015 - 9:18
Každý kdo zná ten dům, ví že zadarmo je drahý..
Obrázek uživatele Pavel
#3575 Pavel 19. Srpen 2015 - 16:01
Zastupitelé, co si to nechat a nastěhovat tam bezdomovce?
Obrázek uživatele honza
#4022 honza 19. Listopad 2015 - 7:50
Jak to dopadlo?