Chrudimské noviny Víkendové tipy Jakuba Valenty

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Víkendové tipy Jakuba Valenty

Chrudim - Zimní čas, tedy skutečný čas, který bychom měli počítat, pokud by před téměř sto lety někoho nenapadlo zavést ten letní, nastavíme na hodinkách v neděli. Houby stále rostou a výlovy rybníků dávají tušit, že Vánoce jsou blízko. Tedy, minimálně ty supermarketové.

Celý víkend pokračuje akce hospody v Ochozi, kterou jsou jídla upravená tak, aby v nich vynikly jedlé kaštany. V pátek zde od 19 hodin k poslechu i tanci zahraje skupina Těžkej Kalibr. V pátek 23. října a v den následující se můžete vypravit na tatrák do Penzionu Na Majlantě, což je místní část Miřetic. Páteční pianko začíná v Mandala Kafé v Hlinsku ve čtyři odpoledne. Jedná se o tradiční páteční posezení v podvečerní kavárně za zvuků romantického piana Davida Pavliše doprovázeného kytarou Honzy Chmelíka. Od půl šesté večer se v chrudimském Kruhu zdraví naučíte vařit zdravě a s láskou.

V sobotu 24. října startuje v sedm večer v Divadle Karla Pippicha tradiční koncert skupiny Chrpa a jejich hostů, tedy Trampský podzim. Kromě Chrpy vystoupí Komáři Plzeň s Béďou Šedifkou Róhrichem a Elixír Pardubice. Restaurace pod Lípou v Nasavrkách vás v sobotu od osmi večer zve na Havajskou párty. Připraveny tu budou míchané koktejly za skvělé ceny a velký výběr. Realizovat se samozřejmě můžete na tanečním parketu. Prvních třicet návštěvníků dostane havajský květinový věnec zdarma. Kapacita k sezení je pro tento večer omezena na 50 míst u stolů a 20 na lavicích - včasné rezervace přijímá restaurace. Kdo přijde v havajském oblečení, má na baru jedno pivo grátis. V sobotu dopoledne se také na Resselově náměstí koná Rybí jarmark.

Poslední říjnová neděle patří ve skutečském kulturním klubu tradičně dechové hudbě. K poslechu a tanci vám, kromě domácí Šeucouské Muziky, zahraje Golčovanka Tomáše Kotěry a Dechová hudba Leškovanka.

V neděli se nedělá, tak zkuste vyrazit do přírody, protože má prý být opravdu hezky. Moc slunečných dní už si teď neužijeme. Hezký víkend, milí čtenáři.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Zbyněk Kotúč
#3909 Zbyněk Kotúč 23. Říjen 2015 - 11:52
... "V neděli se nedělá, tak zkuste vyrazit do přírody, ...". Pane Valento, važte slova :-). Někteří zaměstnanci a potažmo i živnostníci by to mohli brát jako provokaci :-)).
Obrázek uživatele Jakub Valenta
#3916 Jakub Valenta 24. Říjen 2015 - 10:52
Byl bych vděčnější, pokud by to brali spíše jako dobrou radu.
Obrázek uživatele jetozver
#3917 jetozver 24. Říjen 2015 - 11:16
Jako provokace lze brát v dnešní době i nevinné pozdravení ;-))