Chrudimské noviny Rodiče, vozící své děti do školky v ulici Na Valech, si stěžují, že jim po rekonstrukci zmizí parkovací místa

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Rodiče, vozící své děti do školky v ulici Na Valech, si stěžují, že jim po rekonstrukci zmizí parkovací místa

Chrudim - Staré přísloví, jímž se podle všeho neřídili odpovědní úředníci a politici ve vedení města, praví, že když něco funguje, nemá smysl to vylepšovat. Rekonstrukce lokality u Mateřské školy v ulici Na Valech teď totiž s narůstající nelibostí sledují rodiče dětí, kteří sem své potomky vozí auty.

Chrudimské noviny už o připravovaných stavebních úpravách ulice Na Valech informovaly začátkem září. Před dvěma měsíci se řada diskutérů pod původním článkem divila, proč radnice přistupuje například k výstavbě retardéru, který bude dětem odpočívajícím po obědě ve školce na svých postýlkách rušit spaní. Pravidelně se přes něj totiž přehoupne autobus MHD a jeho následný rozjezd jistě zvýší množství exhalací z dieslového motoru.

Zhorší se situace před školkou, nebo jde o plané obavy?  Reprofoto: Chrudimské noviny

S postupujícími pracemi, kdy se ukazuje, jak vlastně bude prostor před budovou školky vypadat, roste další rozčarování rodičů. Jeden z nich se proto obrátil na redakci Chrudimských novin se svým komentářem. Přál si ale zůstat v anonymitě, redakce však jeho jméno zná. „K situaci investičních záměrů týkajících se komunikací a chodníků bylo řečeno už hodně, ale asi málo, aby se město začalo zamýšlet nad tím, co dělá a nedělá. V současnosti se mění křižovatka u Mateřské školy Na Valech a já se ptám, proč,“ říká rozzlobený tatínek. A pokračuje. „Ano byla nepřehledná, podle staré koncepce, ale umožňovala zaparkovat minimálně čtyři auta u chodníku u školky a další tři auta v blízkém okolí. Teď, po úpravě, toto všechno odpadne a kde budou rodiče vozící děti do školky parkovat, je velký otazník. Děti navíc budou muset jednou nebo i dvakrát přecházet komunikaci. Asi nemá cenu povídat, že u katastru a do přilehlých ulic se po ránu zaparkovat nedá a bez těch sedmi míst to bude velká prekérka. Kdyby se tam stávaly bouračky nebo úrazy, ani nemuknu, ale tohle nechápu,“ diví se provedené rekonstrukci ulice Na Valech jeden z rodičů dětí, který své potomky vozí do školky autem.

Radnice si od změn v ulici Na Valech naopak slibuje zlepšení bezpečnosti pro děti z mateřinky.  Reprofoto: Chrudimské noviny

Přestože vedení mateřinky o úpravy prostoru požádalo místní radnici, ne všichni jsou z tohoto postupu nadšení. Kdo bude mít nakonec pravdu, se ukáže až poté, co rekonstrukce skončí.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele karel1
#3924 karel1 30. Říjen 2015 - 15:32
Rodiče mají co chtěly, s pomocí paní ředitelky mš. vyvolali jednání o místní změně. Ta se jako vždy ,cokoliv se buduje ve městě vymkla kontrole. A nejenom, že zmizela parkovací místa ale taky i ta trocha zeleně. Takže rodiče Vaše děti budou muset trošku více pohnout nožičkama ,ulice na Valech je dost dlouhá na zaparkování. Poděkujte si paní ředitelce mateřské školky a těm co pomohli protlačit.
Obrázek uživatele ŠIMŠÁK
#3925 ŠIMŠÁK 30. Říjen 2015 - 17:02
Chrudim plná nesmyslných retardérů,schodů,boulí z dlažebních kostek, kruháků, zbytečně širokých chodníků a hlavně stále míň a míň parkovacích míst a míň zaleně. Tak mě napadá jestli to radní nedělají schválně aby potom měla MP více vybráno za špatná parkování. No a u té školky to jsou další vyhozený peníze které by se zcela jistě hodili jinde. Do té školky už jezdím a chodím více než pět let a nikdy se mi tato křižovatka nezdála nebezpečná. Navíc děti vždy doprovázejí rodiče a ty by snad měli mít rozum kde a jak parkovat a jak přecházet.
Obrázek uživatele jetozver
#3926 jetozver 30. Říjen 2015 - 17:42
ŠIMŠÁK: Chrudim plná nesmyslných retardérů,schodů,boulí z dlažebních kostek, kruháků, zbytečně širokých chodníků a hlavně stále míň a míň parkovacích míst a míň zaleně. Tak mě napadá jestli to radní nedělají schválně aby potom měla MP více vybráno za špatná parkování. No a u té školky to jsou další vyhozený peníze které by se zcela jistě hodili jinde. Do té školky už jezdím a chodím více než pět let a nikdy se mi tato křižovatka nezdála nebezpečná. Navíc děti vždy doprovázejí rodiče a ty by snad měli mít rozum kde a jak parkovat a jak přecházet.
Tak to v té škole mají moc šikovnou učitelku ČJ, když umíš psát takovéhle pěkné slohy už v páté či šesté třídě ( chodím tam více jak pět let ) ;-) ;-) ;-) gratulace ;-) .
Obrázek uživatele karel1
#3928 karel1 30. Říjen 2015 - 19:17
Pane jetozver ty jsi tam nechodil jinak bys znal rozdíl mezi školou a školkou.
Obrázek uživatele jetozver
#3929 jetozver 31. Říjen 2015 - 0:44
Souhlas do školky jsem tam nechodil . Do školy jo a je to již nějaký ten pátek. A Karle buď mi tykej, nebo vykej. Obojí fakt nezvládám pobrat. ;-)
Obrázek uživatele ŠIMŠÁK
#3931 ŠIMŠÁK 31. Říjen 2015 - 12:26
jetozver: Souhlas do školky jsem tam nechodil . Do školy jo a je to již nějaký ten pátek. A Karle buď mi tykej, nebo vykej. Obojí fakt nezvládám pobrat. ;-)
ach jo.....
Obrázek uživatele platek
#3934 platek 31. Říjen 2015 - 13:33
Aby se nezblaznili lenoši liní :-)
Obrázek uživatele ŠIMŠÁK
#3936 ŠIMŠÁK 31. Říjen 2015 - 18:41
platek: Aby se nezblaznili lenoši liní :-)
Bav se s volem o sobotě, když jde v pátek na porážku. Viďte Plátku
Obrázek uživatele platek
#3940 platek 1. Listopad 2015 - 8:46
ŠIMŠÁK: Bav se s volem o sobotě, když jde v pátek na porážku. Viďte Plátku
Nauč se něco nového Šimšáčku.
Obrázek uživatele ŠIMŠÁK
#3941 ŠIMŠÁK 1. Listopad 2015 - 9:30
platek: Nauč se něco nového Šimšáčku.
Na Vás mi toto rčení bohatě stačí a je stále platné. Pochopil jste ale, že nám nejde o to, jestli jdu od auta do školky 10 nebo 150 metrů, ale že ty koruny na další zbytečné retardéry, zúžené silnice a beztrávníkové zóny mohli být použity mnohem účelněji? Asi ne.
Obrázek uživatele platek
#3942 platek 1. Listopad 2015 - 12:00
ŠIMŠÁK: Na Vás mi toto rčení bohatě stačí a je stále platné. Pochopil jste ale, že nám nejde o to, jestli jdu od auta do školky 10 nebo 150 metrů, ale že ty koruny na další zbytečné retardéry, zúžené silnice a beztrávníkové zóny mohli být použity mnohem účelněji? Asi ne.
Tak nam řekni konkrétně na co? Mě se ty retardery a tak libi :-)
Obrázek uživatele ŠIMŠÁK
#3946 ŠIMŠÁK 1. Listopad 2015 - 18:30
platek: Tak nam řekni konkrétně na co? Mě se ty retardery a tak libi :-)
V první řadě jsme si nepotikali. A v druhé už byste to opravdu neměl hulit.Zbohem Plátku
Obrázek uživatele platek
#3947 platek 1. Listopad 2015 - 19:02
ŠIMŠÁK: V první řadě jsme si nepotikali. A v druhé už byste to opravdu neměl hulit.Zbohem Plátku
Nevím proč bych měl vykat někomu kdo si říká Šimšák :-) to za prve...a za druhe narozdil od tebe nehulim ty Zbohem :-D ja raději Sbohem.
Obrázek uživatele ŠIMŠÁK
#3948 ŠIMŠÁK 1. Listopad 2015 - 19:26
Plátku jste sice zřejmě neomylný a takových lidí je opravdu málo, jako hulvát jste však opravdu skvost. Možná by Vám mohli udělat sochu u toho retardéru když se vám tak líbí. A už to snad bylo dost, takže zase někdy příště u další věcné debaty k danému tématu.
Obrázek uživatele platek
#3949 platek 1. Listopad 2015 - 22:21
ŠIMŠÁK: Plátku jste sice zřejmě neomylný a takových lidí je opravdu málo, jako hulvát jste však opravdu skvost. Možná by Vám mohli udělat sochu u toho retardéru když se vám tak líbí. A už to snad bylo dost, takže zase někdy příště u další věcné debaty k danému tématu.
تقبيل الحمار بلدي سخيف واحد الأحمق
Obrázek uživatele alcohol
#3953 alcohol 2. Listopad 2015 - 10:34
Tady je někdo tak hloupý, že i kdyby byla soutěž debilů.... tak by stejně skončil druhý...
Obrázek uživatele chrudimák
#3957 chrudimák 3. Listopad 2015 - 9:07
Kolik pak ta investice stála ???? A za druhé - nevyužívala toto místo i školka, když jeli autobusem na výlet ??? Když tam vidím tu šikanu ke katastru, tak jsem zvědav kolik maminek (nechci se jich moc dotknout, ale několikrát jsem byl svědkem jak s takovýmito nástrahami nebo příčným parkováním zápolý) odrbe kola. Ono opravdu někdy méně může být více a investiční záměry domýšlet do konce.
Obrázek uživatele karel1
#3960 karel1 3. Listopad 2015 - 15:04
Investice někde se psalo skoro milion. Jinak jet pro dítě a dávat auto ke katastrofálu je nesmysl, tam se nezaparkuje.Chci vidět až od něj bude někdo vyjíždět druhý bude chtít tam vjet- neminou se- a do toho přijede autobus to bude sranda k popukání. Tady se chytré hlavy vyřádili. Jak sleduji dopravněstavební činnost ve městě mám takoví pocit,že silnice projektuje zapšklý pěší chodec co nemá auto.A ostatním to chce osladit.
Obrázek uživatele chrudimák
#3961 chrudimák 3. Listopad 2015 - 17:07
karel1: Investice někde se psalo skoro milion. Jinak jet pro dítě a dávat auto ke katastrofálu je nesmysl, tam se nezaparkuje.Chci vidět až od něj bude někdo vyjíždět druhý bude chtít tam vjet- neminou se- a do toho přijede autobus to bude sranda k popukání. Tady se chytré hlavy vyřádili. Jak sleduji dopravněstavební činnost ve městě mám takoví pocit,že silnice projektuje zapšklý pěší chodec co nemá auto.A ostatním to chce osladit.
Spíš jestli na úřadě sedí někdo kdo přemýšlí dál než jen, že má úkol a ten splnit. Vždyť většina věcí musí být patrna z projektu. Na parkoviště u stadionu není a tady se dělají spatlaniny.