Chrudimské noviny Porušují řidiči v centru města vyhlášku a parkují mimo vyhrazená parkoviště? Toť otázka pro městskou policii

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Porušují řidiči v centru města vyhlášku a parkují mimo vyhrazená parkoviště? Toť otázka pro městskou policii

Chrudim - Bezohlednost některých řidičů nezná mezí a nic na tom nemění ani fakt, že jsou držiteli takzvané „oranžové karty“. Ta se vydává například zaměstnancům Městského úřadu Chrudim, kteří poté mohou využívat parkoviště v centru města a odstavit zde své vozy. Mnohdy však jejich auta stojí mimo vyhrazené stání.

Parkoviště za kostelem Nanebevzetí Panny Marie často využívají jak úředníci pracující přímo v budově radnice na Resselově náměstí, tak samotní politici, jimž je cesta do úřadu dlouhá. Parkoviště však bývá pravidelně obsazeno i jinými vozy, než těmi, které patří místním politickým špičkám a ty pak mají problém zde volný „flek“najít. Často proto řeší situace svérázným způsobem a své auto na plácek za kostelem stejně vměstnají.

Majitel černého vozu BMW tak v minulém týdnu místo na parkovišti, které od plochy, na níž využívají mezery ve vyhlášce prostí smrtelníci a parkují zde zdarma své vozy, oddělují květináče, místo nenašel. Svůj naleštěný automobil proto odstavil mimo vyhrazené místo a to tak nešťastně, že jeho větší část zasahovala do Komenského ulice a řidiči vyjíždějící z parkoviště, měli co dělat, aby vůbec se svým vozem vymanévrovali. Zda automobil jednoho z místních politiků stál ještě na parkovišti, nebo mimo něj a porušil tak městskou vyhlášku, zůstává otázkou pro místní městskou policii.  

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele platek
#3990 platek 10. Listopad 2015 - 17:01
Kašpárek Valenta opet hleda problem, kde žádný není. Ale hlavně kydat hnůj na pana Málka. Jste ubožák Valento
Obrázek uživatele Jakub Valenta
#3991 Jakub Valenta 10. Listopad 2015 - 17:22
Lichotníku:)
Obrázek uživatele Bleeer
#3992 Bleeer 10. Listopad 2015 - 18:02
Konečně se přišlo na pravý důvod toho, proč Málek zůstal do pokročilého věku panicem - neumí se trefit!
Obrázek uživatele koala
#3995 koala 10. Listopad 2015 - 21:01
Vy mi taky nic neřeknete. To BMW je Málka?
Obrázek uživatele Tomáš Velendorf
#3997 Tomáš Velendorf 11. Listopad 2015 - 9:37
Tak ona už i ta, jak to slušně nazvat, kmotrovská značka (?), hovoří sama za sebe, a nemá cenu se tím ani zabývat. Natož to řešit takovou formou, jako to zde předvedl platek. Ostatně policie je snad přes ulici, a pokud ta s tím nemá žádný problém, tak pak s tím samozřejmě nemá problém ani dotyčný majitel kmotrovské značky a kartičky národního výboru. Osobně si myslím, že by zde alespoň trochu pomohlo nové vodorovné dopravní značení. Žlutá čára, respektive kříž, který by vyznačoval volný průjezd do Komenského ulice. I když samozřejmě chápu, že na některé řidiče nezabere ani to, kdyby u kostela stál pohraničník s vlčákem a střílel krátké dávky ze samopalu do vzduchu.