Chrudimské noviny Městské lesy Chrudim opět nabízejí vánoční stromy. Zájemci si ale pro ně musí zajet do hájenky v Pohledu

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Městské lesy Chrudim opět nabízejí vánoční stromy. Zájemci si ale pro ně musí zajet do hájenky v Pohledu

Chrudim - S blížícími se Vánoci se blíží také nutnost obstarat si stromek, jenž bude později ozdoben a postaven na čestné místo. Městské lesy se, jako už tradičně každý rok, rozhodly vyjít vstříc obyvatelům města a prodat jim část z vypěstovaných stromků právě jako stromky vánoční.

Jedinou nevýhodou, která z prodeje stromků Městskými lesy Chrudim plyne, je nutnost zajet si pro stromek osobně do hájenky v obci Pohled, která je součástí obce Mladoňovice. Prodej pak bude probíhat vždy v úterý a ve čtvtek v termínech 8.12., 10.12., 15.12., 17.12. a 22.12.. Mimo tyto termíny je možné domluvit se s hajným na telefonu 603 589 184.

A jaké jsou ceny na za jehličnany vyrostlé pod pečlivým dohledem vrchního „fořta“ Zdeňka Odvárky? Borovice černá a borovice lesní ve standardní verzi vyjde na 295 korun za kus. Nestandardní na 120 korun českých. Smrček stojí 145 korun standard a nestandard přijde na 80 Kč za kus. Borovice černá je pěstovaná na speciální plantáži pod elektrovodem. Je velmi vhodná jako vánoční stromek, její jehlice jsou delší a hustší než u borovice lesní a stromek je tak celkově bohatší. Smrk ztepilý a borovice lesní pocházejí z prořezávek přirozené obnovy lesa.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Bleeer
#4093 Bleeer 2. Prosinec 2015 - 9:22
A co tak napsat, že prodej je v uvedené dny od 12 do 18 hodin - nešlo by?
Obrázek uživatele Jakub Valenta
#4094 Jakub Valenta 2. Prosinec 2015 - 9:37
Jasně, šlo by. Prodej je v uvedené dny od 12 do 18 hodin. Díky
Obrázek uživatele Bleeer
#4095 Bleeer 2. Prosinec 2015 - 9:41
Bezva, tak se nám 5 dnů po uveřejnění článku společnými silami podařilo doplnit informace v něm obsažené tak, aby měly smysl. Děkuji za spolupráci.
Obrázek uživatele Jakub Valenta
#4096 Jakub Valenta 2. Prosinec 2015 - 10:52
Existuje kouzelná krabička, která se jmenuje mobilní telefon. Ta umí, považte, posílat textovky a dokonce i volat. Věřím, že je otázkou 15 vteřin, aby ho člověk zvedl, vyťukal číslo hajného a zeptal se na podrobnosti. Jde to dokonce i bez uštěpačných komentářů v diskusi ;)
Obrázek uživatele Tomáš Velendorf
#4097 Tomáš Velendorf 2. Prosinec 2015 - 12:32
Jakub Valenta: Existuje kouzelná krabička, která se jmenuje mobilní telefon. Ta umí, považte, posílat textovky a dokonce i volat. Věřím, že je otázkou 15 vteřin, aby ho člověk zvedl, vyťukal číslo hajného a zeptal se na podrobnosti. Jde to dokonce i bez uštěpačných komentářů v diskusi ;)
Dobrý den, při vší úctě k Vám, bych od Vás přece jen očekával více profesionality (v textu Vašeho článku ty časy uvedeny nebyly a paradoxně tam ještě pořád uvedeny nejsou, pokud tedy pominu tu ironii v diskuzi), dále více úcty a méně té ironie (vůči čtenářům) a zároveň více nadhledu a pokory (opět v rámci profese). Protože ať chcete, nebo ne, přece jen jste novinář a my vaši čtenáři, i když v tomto případě, "jen" klikající :-) Ale pokud tomu rozumím alespoň trochu dobře, co klik, to..:-) To vše, samozřejmě jen za předpokladu toho, že to všechno pro nás neděláte "jen" jako charitativní činnost. A pokud by to byla pravda a bylo tomu tak, pak berte můj příspěvek jako bezpředmětný.
Obrázek uživatele Bleeer
#4098 Bleeer 2. Prosinec 2015 - 12:56
Jakub Valenta: Existuje kouzelná krabička, která se jmenuje mobilní telefon. Ta umí, považte, posílat textovky a dokonce i volat. Věřím, že je otázkou 15 vteřin, aby ho člověk zvedl, vyťukal číslo hajného a zeptal se na podrobnosti. Jde to dokonce i bez uštěpačných komentářů v diskusi ;)
Uštěpačnými poznámkami máte namysli doplnění časů, konstatování toho, že od publikace uběhlo 5 dnů, nebo faktu, že jsme společnými silami čtenářům poskytli smysluplné informace? Kdybych chtěl mít uštěpačné poznámky, zmínil bych, že neumíte napsat ani "čtvrtek" a v redakci nemáte nikoho, kdo by to dokázal odhalit před publikací textu. Ale o to mi nešlo. Šlo mi o to, aby lidé, kteří ten váš text čtou (a to už jsme s kolegou Velendorfem minimálně dva), věděli, kdy se pro stromek do Pohleda vydat. A ať se vám to líbí, nebo ne, toho jsem docílil.