Chrudimské noviny Vypsal nad sebou poslanec Chvojka ortel? Žádá trest pro televizi Nova za Českého slavíka a lidé s ním nesouhlasí

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Vypsal nad sebou poslanec Chvojka ortel? Žádá trest pro televizi Nova za Českého slavíka a lidé s ním nesouhlasí

Chrudim/Praha - Zdejší poslanec a člen volebního výboru Poslanecké sněmovny Jan Chvojka (ČSSD) si u Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) stěžoval na soutěž Českého slavíka, v níž se na předních místech hned ve dvou kategoriích umístila podle něho neonacistická hudební skupina Ortel. Pro skupinu přitom hlasovalo v soutěži 27 062 diváků a skončila v kategorii kapel druhá jen těsně za Kabátem a její zpěvák Tomáš Ortel třetí mezi zpěváky roku.

Chvojka ve své stížnosti uvádí, že pravidla soutěže umožňují vyřadit ty, kteří porušují dobré mravy, a poukázal na loňský ročník Českého slavíka, z něhož byl vyřazen rapper vystupující pod pseudonymem Řezník s odkazem na jeho příliš násilnické texty v písních. "Veřejné vystoupení skupiny Ortel, která se hlásí k Rudolfu Hessovi, Adolfu Hitlerovi a dalším zločincům a je v textech svých písní otevřeně antisemitská, antimuslimská a hlásí se jimi i k fašismu a (neo)nacismu, považuji za otřesné a odsouzeníhodné. Žádám RRTV, aby tento fakt reflektovala a začala se urychleně tímto evidentním lapsem TV Nova zabývat,“ stěžuje si Chvojka Radě pro rozhlasové a televizní vysílání.

Skupinu pravidelně monitoruje policie

Předseda RRTV Ivan Krejší nechce zatím událost komentovat, protože prý musí nejprve projít nějakou analýzou a teprve až potom se jí bude rada zabývat. Je přitom pravdou, že se o vyřazení skupiny Ortel před vyhlášením soutěže hodně spekulovalo, zejména v bulvárních médiích, avšak pořádající agentura Musica Bohemica namítá, že se v Českém slavíkovi nehodnotí to, jakou má kapela pověst, nebo kdo jsou její fanoušci. Ani když skupina Ortel používá ve svých písních mnohoznačné texty a láká tím především příznivce krajní pravice, takže její veškerá vystoupení monitoruje republiková policie.

Chrudimský politik dostal nálepku cenzora

Poslanec Chvojka si ale touto kritikou nejspíš pořádně naběhl, protože okamžitě získal od poslanců strany Úsvit nálepku komunistického cenzora. "Chtěl bych pana poslance Chvojku upozornit, že v této soutěži hlasují občané. Vypadá to, že ČSSD chce obnovit Úřad pro tisk a informace a diktovat lidem, co smějí poslouchat a co ne,” nebere si servítky vůči chrudimskému poslancovi předseda Úsvitu Miroslav Lidinský. Ještě hůře to ale poslanec schytal od samotných občanů, kteří proti jeho výrokům hromadně protestují. Jen za první den od zveřejnění Chvojkovi stížnosti lze registrovat na internetu a sociálních sítích tisíce názorů občanů, kteří s Chvojkou zásadně nesouhlasí.

Jsme ještě v demokratickém státě?

"Místo, aby řešil příčinu, již je nesmyslná patolízalská politika státu vůči uprchlíkům inspirovaná Německem, tak řeší následek, jímž je vzestup protiimigrantských nálad. Chová se jako totalitní cenzoři," píše Horymír Šubrt z Kostelce nad Orlicí. "Uvědomte, že dokud jste nevedli politiku směrem, jakým to teď vedete, tak jste neměli vůbec ani pomyšlení se zabývat otázkou kandidátů na Českého slavíka! Ale je to jen výsledek snahy vaší vlády multikulturalizovat slovanský národ, který nikdy nebyl dobyvačný jako kolonizační národy západní Evropy," argumentuje Miroslav Jarolín z Pardubic. Marek Dvořák z Prahy zase míní, že se poslanec Chvojka dopustil trestného činu pomluvy, když tvrdí, že se skupina Ortel hlásí k Rudolfu Hessovi, Adolfu Hitlerovi a dalším zločincům, a žádá ho, aby svá tvrzení buď doložil, anebo aby opustil Sněmovnu. Cituje přitom text písně Karla Kryla "Veličenstvo Kat". "Starejte se o lidi, ti totiž očekávají, že budete stát za nimi. Jsme ještě v demokratickém státě?" ptá se Magdalena Jeřichová z Příbrami. "Hmmm, tak nelíbí. To máte blbý, pane Chvojko. Ortel si vybrali lidi," přidává se Magdalena Uchytilová z Prahy. A za všechny ještě jeden hlas Věry Kastenové ze Staňkova. "Pan poslanec nemohl Ortelu udělat lepší reklamu. Nevěděla jsem, že tahle skupina existuje. Teď už to vím a už jsem si poslechla i některé písničky. Zatím se mi nejvíc líbila písnička ´Zůstaň mým domovem´. Nevím, co je na ní špatného." Možnost posoudit tuto píseň máte nyní i vy v příloze pod textem.

Roman Zahrádka

Reklama

Obrázek uživatele Zbyněk Kotúč
#4091 Zbyněk Kotúč 1. Prosinec 2015 - 20:21
Ty vole to je blázen :-)). Ale úplně hloupej nebude - určitě cejtí v kostech, že éra našich současných "demokratických politiků", kteří pro národ nehnou prstem, se zdárně chýlí ke konci a tak jenom kolem sebe kope. Schválně sledujte, že podobných výpadů ze strany politiků bude stále více přibývat.
Obrázek uživatele slava
#4102 slava 2. Prosinec 2015 - 21:10
Chrudimský zastupitel.......
Obrázek uživatele Zdenek K
#4104 Zdenek K 3. Prosinec 2015 - 9:50
A to je ten samy poslanec, ktery nadaval na rekonstrukci statu a prijeti zakona o registru smluv :))
Obrázek uživatele Jiří Komárek
#4108 Jiří Komárek 3. Prosinec 2015 - 11:19
Kdyby se pan poslanec JUDr. Jan Chvojka díky svému vzdělání raději věnoval žalostnému stavu české justice a ministerstva spravedlnosti. Jako inspiraci mu mohu dát sledování stránek o.s. K213. Jelikož pochází z Hlinska, jistě zná případ pana Jana Šafránka. Za sebe mohu říci, že takových případů má chrudimská policejně justiční mafie na svědomí více, viz. Příběhy na www. K213 a http://ley.cz/komarek Věřím, že pan poslanec Chvojka dopadne stejně jako jeho kolega z Hlinska Mgr. Macela
Obrázek uživatele Zbyněk Kotúč
#4109 Zbyněk Kotúč 3. Prosinec 2015 - 21:30
off topic: Stroj času je již plně funkční, nebo jsem vážně tak dobrej ?? :-)). Jak můžu 1. prosince reagovat na článek, který má datum zveřejnění 2. prosince ??
Obrázek uživatele Tomáš Velendorf
#4110 Tomáš Velendorf 3. Prosinec 2015 - 22:47
Copak nevíte, že žijete v zemi, kde zítra znamená už včera?
Obrázek uživatele Smradlavé prasátko
#4111 Smradlavé prasátko 4. Prosinec 2015 - 12:15
Zbyněk Kotúč: off topic: Stroj času je již plně funkční, nebo jsem vážně tak dobrej ?? :-)). Jak můžu 1. prosince reagovat na článek, který má datum zveřejnění 2. prosince ??
Poslechni Kotúči tebe Valenta hodně naštval, když se zmínil po tvých pindech o tvý kavárně, kde chcíp pes i kočka, že jo? :)) Proto tady vod tý doby prudíš a smradíš poukazama na formální nedostatky. Ty jsi hodně velkej ubožák, viď? Možná by pmohlo přestat chlastat.
Obrázek uživatele Roman Zahrádka
#4112 Roman Zahrádka 4. Prosinec 2015 - 12:19
Smradlavé prasátko: Poslechni Kotúči tebe Valenta hodně naštval, když se zmínil po tvých pindech o tvý kavárně, kde chcíp pes i kočka, že jo? :)) Proto tady vod tý doby prudíš a smradíš poukazama na formální nedostatky. Ty jsi hodně velkej ubožák, viď? Možná by pmohlo přestat chlastat.
Pánové (hlavně ty, smradlavé prasátko), zanechme těchto nechutných komentářů. Děkuji.
Obrázek uživatele Zbyněk Kotúč
#4113 Zbyněk Kotúč 4. Prosinec 2015 - 13:45
Smradlavé prasátko, vidím, že máte před sebou ještě hodně dlouhou cestu. Škoda jen, že vaše IQ vám patrně nedovolí ihned porozumět obsahu předchozí věty. Na to, že jste dospělý člověk, máte roztomilý pseudonym. Asi sám nejlépe víte, proč jste si zvolil právě takový :-). Stačilo vám napsat pouhé 4 věty, abychom se o vás hodně dozvěděli. Za to máte můj obdiv. Já bych toho musel napsat daleko víc. A protože mám zvířátka rád (a ani nevadí, když smrdí), tak jednomu prasátku i odpovím na jeho komentář - milé prasátko, já tady vůbec neprudím, pouze tady občas najdu prostor pro trochu zábavy. Přeju vám hodně dárků pod stromečkem a hlavně - buďte zdráv. Fyzicky i psychicky :-).
Obrázek uživatele ŠIMŠÁK
#4114 ŠIMŠÁK 4. Prosinec 2015 - 20:29
To je ta správná a věcná diskuse k danému tématu. A i takto by se na toto téma měla vyprdnout rada pro nějaké to vysílání a Chvojku poslat... však víte kam.