Chrudimské noviny Syn si musel dojet pro svého opilého tátu do sídliště Na Rozhledně, kde mu s ním do auta pomohli strážníci

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Syn si musel dojet pro svého opilého tátu do sídliště Na Rozhledně, kde mu s ním do auta pomohli strážníci

Chrudim - Ve středu v 10.18 hodin volal na linku 156 místní občan, aby upozornil na bezdomovce, kteří zde měli převrátit kontejner a dělat tady nepořádek. Na místo byla proto vyslána hlídka městské policie, která bezdomovce přistihla u kontejneru. Kontejner stál ale na svém místě a všude okolo byl pořádek. Strážníci přesto bezdomovce od kontejneru nekompromisně vykázali.
 
Ve 13.13 hodin ohlásila místní žena na tísňové lince výskyt volně pobíhajícího psa na křižovatce ulic Malecká a Družstevní. Strážníci tedy kontaktovali pracovnici psího útulku v Sečské ulici, která jim zpětně volala s tím, že se pejska nepodařilo odchytit. Na obdobný problém upozornil ve 13.55 hodin anonym. Tentokrát mělo jít o volně pobíhajícího psa v Koželužské ulici. Hlídka, která sem přijela, zde našla oznamovatelku, která měla už psa na vodítku a předala ho strážníkům. Šlo přitom o hrubosrstého jezevčíka, který měl na obojku registrační známku. Pes byl vzápětí převezen do psího útulku Technických služeb Chrudim a kontaktován jeho majitel. Ten uvedl, že si psa v útulku vyzvedne.

V 19.52 hodin přijali strážníci upozornění místní ženy, která našla poblíž ubytovny v sídlišti Na Rozhledně ležet na zemi spícího muže. Přivolaná hlídka dotyčného probudila a zjistila, že je v mírně podnapilém stavu. Muž žádné lékařské vyšetření nepožadoval, pouze to, aby strážníci kontaktovali jeho syna, který si následně pro svého otce přijel. Než ale tátu do auta naložil, byl mu strážníky vystaven nezbytný doklad o převzetí osoby.

Ve 21.28 hodin si na lince 156 stěžoval strážníkům anonym na nedovolené parkování vozidel na chodníku v Hradištní ulici. Strážníci po příjezdu na místo však zaregistrovali pouze jeden takový přestupek a zanechali proto jeho pachateli za stěračem vzkaz, aby se dostavil k projednání svého provinění do služebny městské policie na Resselově náměstí.

Roman Zahrádka

Reklama

Obrázek uživatele platek
#4213 platek 1. Leden 2016 - 12:27
Jak může někdo volat na parkování v Hradistni ulici? Vždyť tam parkují pomalu všechny auta špatně.