Chrudimské noviny Přitahuje zakončení obchvatu ve směru na Hrochův Týnec nehody? Ta poslední se stala u odbočky na Tři Bubny

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Přitahuje zakončení obchvatu ve směru na Hrochův Týnec nehody? Ta poslední se stala u odbočky na Tři Bubny

Chrudim - Zakončení první části obchvatu města údajně přitahuje dopravní nehody a stane se v brzké době další pověstnou křižovatkou v okolí města, jíž je radno se vyhýbat. Jako svého času „křižovatce smrti“ u Medlešic. Poslední nehoda se zde stala v pondělí.

Sociální sítě okamžitě zaplavily nenávistné výlevy, jež směřovaly na adresu stavitelů a především projektantů obchvatu. Ti prý podcenili jeho prozatímní zakončení a mají hlavní vinu na již druhé dopravní nehodě, která se tady stala. „Bohužel jich bude více. Nevím, jestli za to může ten, co to projektoval, nebo ten, co to platil a chtěl ušetřit. Jistě ale vím, že to byl idiot. To řešení je nešťastné. Vůbec netuším, jak to mohlo někoho dneska napadnout. Když tam vidím každý den ty fronty od Pardubic, jak nervózně řidiči vjíždějí do křižovatky na poslední chvíli,“ sděluje své pocity z křižovatky za Chrudimí Vladimír Koutský a nepřímo tak dokazuje, jak snadná je manipulace veřejnosti, která už předem zastává negativní stanovisko.

Dalším takovým případem jsou obyvatelé Medlešic, kteří si snadno zvykli na klid v obci poté, co hlavní tah na Pardubice svedla silnice mimo její centrum. Výstavba obchvatu a především absence sjezdu u místní části Medlešice část aut do bývalé vesnice zase vrátila, což způsobilo velkou nelibost a také kritiku vedení města. Místním přitom vůbec nedochází, že v demokratické společnosti se menšina, kterou v tomto případě tvoří obyvatelé Medlešic, musí přizpůsobit většině. Většinou jsou přitom obyvatelé města, kteří si oddechli, protože provoz na Palackého třídě a v ulici Obce Ležáků významně prořídl. A nejen tam.

Dopravní nehoda za supermarketem Kaufland, v krátké době již druhá na stejném místě, se ale nestala na výjezdu z obchvatu. Jejím dějištěm byla odbočka na Tři Bubny, kudy si nyní řidiči často krátí jak cestu z Pardubic do Slatiňan, tak v opačném směru. Nechce se jim totiž najíždět do města a z něj poté pokračovat na obchvat přes místní část Presy, ulicí Slovenského národního povstání ke kruhovému objezdu a dále silnicí vedoucí do Hrochova Týnce. Veřejnost nespokojená s první částí dobudovaného obchvatu, který má své „mouchy“, však svůj závěr už má a fakta ji příliš nezajímají.  

Foto: Jindřich Balous

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Tomáš Velendorf
#4409 Tomáš Velendorf 2. Únor 2016 - 18:52
Škoda, že ty sociální sítě nezaplaví alespoň jednou také nějaké výlevy přímo na samotné řidiče. Na jejich jednání a konání. A nemusí být ani nenávistné. Bohatě stačí když to bude jen pouhopouhé konstatování. Jaká nekonečná kvanta exotů se mezi řidiči najde a objeví :-))
Obrázek uživatele karel1
#4422 karel1 3. Únor 2016 - 20:28
Pane Valento,v demokratické společnosti se menšina musí přizpůsobit většině. Mám takový pocit,že jsem to slýchal už dávno před rokem 89.Ale trošku v jiném podání.