Chrudimské noviny Jiří Skalický: Nejdůležitější silnice Pardubického kraje se stavět nebude

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Jiří Skalický: Nejdůležitější silnice Pardubického kraje se stavět nebude

 „Ministr Brabec (ANO) nechal parlament projednat novelu o EIA, ale nikdy neupozornil na to, že novela zneplatní všechny starší posudky a zastaví výstavbu všech dopravních staveb. Podtrhuji, že se to týká všech silnic, ne jen těch financovaných z evropských fondů,“ řekl poslanec Jiří Skalický, lídr kandidátky TOP 09 do podzimních krajských voleb.

Podle něj nemá tak výrazné zpomalení výstavby silnic a dálnic v posledních letech v České republice obdoby. Proto také jako poslanec TOP 09 s ostatními kolegy inicioval mimořádnou schůzi sněmovny, které se problémem bude už tento čtvrtek zabývat.

V Pardubickém kraji problém zneplatněných EIA znamená „STOPku“ dokonce pro pět staveb - dva úseky D35, severovýchodní obchvat Pardubic, obchvat Sezemic a obchvat Chrudimi. „Jsou to zásadní dopravní stavby, které měly významně ulevit dopravě v Pardubicích a Chrudimi, která zatěžuje obyvatele i řidiče. Navíc více než 14 miliard korun na tyto investice jsme mohli získat od Evropské unie,“ “ uvedl lídr kandidátky a také zastupitel města Pardubice Jiří Skalický.

Klíčová komunikace D35, která se dříve nazývala R35, je pro Pardubický kraj a jeho občany nezbytnou dopravní tepnou. Lidé z regionu na její výstavbu čekají už roky. „Je nepřijatelné, že obyvatelé Svitavska se dostanou snáze do Brna než do svého krajského města,“ komentuje chybějící dopravní infrastrukturu Jiří Skalický a dodává: „I proto bude jedním z nejdůležitějších cílů našich zástupců v kraji výrazně zlepšit dopravní obslužnost kraje.“

TOP 09 na krizovou situaci v zastavení výstavby silnic upozorňuje už několik měsíců a neúspěšně se snažila také o zařazení tohoto bodu na schůzi sněmovny.

Ondřej Müller, krajský manažer TOP 09

Reklama

Obrázek uživatele brta1
#4751 brta1 4. Květen 2016 - 11:55
nemám slov!
Obrázek uživatele Michal Staněk
#4753 Michal Staněk 4. Květen 2016 - 18:04
Za evropske penize se nebude stavet drive, nez se projednaji nove posudky EIA. Je to jen a pouze nasi neschopnosti, ze jsme projektovali a vykupovali pozemky tak dlouho, ze stare posudky prestaly platit a nebyli jsme schopni vyjednat vyjimku. Ano, muzeme stavet bez EIA posudku, ale jedine za vlastni penize... Proste se stalo to, o cem se mluvilo od zacatku otevreni, ze se cela navazujici stavba zpozdi o min. 2 roky. Ale za to si muzeme jen a jen sami. Napric politickym spektrem, jak minula, tak soucasna vlada a pol. garnitura. Jsme proste pomali.
Obrázek uživatele Jokl
#4754 Jokl 4. Květen 2016 - 18:46
Pane Staňku, když ponechám stranou vaše knížecí rady, rád bych se vás zeptal. Vás někdo za ty komenty platí? Já, že čtu vaše úplně stejné komentáře už podruhé, potřetí, a to všude možně.