Chrudimské noviny Kdo zavinil nehodu autobusu u Rváčova?

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Kdo zavinil nehodu autobusu u Rváčova?

Chrudim/Rváčov - Vážná dopravní nehoda se udála ve čtvrtek 19. května mezi obcemi Trhová Kamenice a Rváčov. Řidič rumunské formule značky Dacia zde vytlačil z vozovky autobus, který byl v tu chvíli plný dětí. Nikomu se naštěstí nic nestalo.

Neudržel snad řidič Dacie nervy na uzdě a potřeboval otestovat sílu motoru svého vozu? To Teď zjišťují dopravní policisté. V souvislosti s touto nehodou se také objevila teorie, že šofér osobního auta se vyhýbal jinému, a proto došlo ke kolizi s autobusem.

Podrobnosti případu zná tiskový mluvčí chrudimských státních policistů Jiří Tesař. „Řidič osobního vozu Dacia při jízdě ve směru na obec Rváčov předjížděl autobus. Bohužel se nedokázal bezpečně zařadit a narazil pravým bokem svého vozu do levého boku autobusu. V době nehody bylo v autobuse 50 dětí ze základní školy s dozorem. Naštěstí při této nehodě neutrpěl nikdo žádné vážné zranění. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Je možné, že řidič vozu Dacia byl nucen udělat úhybný manévr před protijedoucím vozidlem. O jaký typ vozidla se jednalo, zatím nevíme. Údajně to mělo být osobní vozidlo červené barvy,“ říká Tesař a v této souvislosti žádá případné svědky nehody o pomoc. Informace, které by mohly potvrdit, nebo vyvrátit teorii o červeném autě, lze hlásit na tento mail.  

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele brta1
#4790 brta1 27. Květen 2016 - 11:27
no kdo?debil co předjížděl autobus před horizontem.......určitě to byl duchodce:-)