Chrudimské noviny Manitou Železné hory České spořitelny oslaví již 20. výročí!

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Manitou Železné hory České spořitelny oslaví již 20. výročí!

Chrudim - V sobotu 20. srpna zveme všechny bikery a bikerky do Chrudimi. Hlavním organizátorem závodu je MTBC Manitou Chrudim Sokol Chrudim a MTBC I-BIKE Sokol Chrudim, kterým už 20 let velmi příjemným způsobem velí Karel Jeníček se svým synem Ivanem. Pro blaho velkých i malých závodníků jsou ochotní se svým týmem udělat ledacos a každý ročník pro účastníky vylepšují tratě, připravují půdu pro zázemí a ochotně obsluhují závodníky na občerstvovacích stanicích, které jsou vždy nadstandardně zásobené.


Hlavní trasa chrudimského bike maraton patří k těm těžším a má ze všech 16 tras B ročníku KPŽ 2016 vůbec nejvyšší počet kilometrů. Také trasu C řadíme k těm delším a mnoho závodníků, kteří běžně jezdí Béčko, volí právě zde zkrácenou trasu. Trasa D je naopak koncipovaná jako nezávodní vyjížďka a jejích 20 kilometrů ujedou i účastníci, kteří se závodů běžně neúčastní. Na této tzv. Fitness jízdě si blížící se konec prázdnin mohou užít společně party kamarádů ze školy, starší účastníci milující příjemnou projížďku na kole přírodou bez honění bodů a kilometrů a především rodiče společně se svými dětmi. Déčko je určené i pro maminky na kole s přívěsnými kočárky a pro ty, kteří sedlají elektrokola bez závodních ambicí.

Všichni závodníci, kteří se vydají se startovním číslem na trať, budou mít připraveny na trati B čtyři občerstvovací stanice, včetně servisních stanic Park Tool a místa na doprovodná vozidla. Na trati C budou občerstvovačky dvě. Na trase D jedna.

Závod je veden krásným malebným prostředím, územím CHKO Železné hory, nechybí dech beroucí výhledy na přírodu pozdního léta a téměř sklizená pole. Kochat se můžete například hned při samotném startu na Resselově náměstí pohledem na dvě monumentální věže Arciděkanského kostela Nanebevzetí Panny Marie ze 13. století. Zajímavostí bližší současnosti je třeba průjezd okolo letiště nad Chrudimí (královského města roku 2013), kde sídlí a tvrdě cvičí naše rota rychlého nasazení s úspěšným absolvováním mnoha misí po celém světě. Občerstvovačka v Křižanovicích zase nabídne průjezd okolo úžasné přehrady a tichými chatovými oblastmi.

Další trochu tvrdší realitou závodu je fakt, že po mnoha výjezdech členitou trasou, kam se podíváte, budete stále vidět vysílač Krásný a budete mít pocit, že kufrujete při průjezdu koryty hřebeny Železných hor. Na každém kilometru je co obdivovat. Průjezd Horním Bradlem s rudými jeřabinami podél silnice, Lipkou - okolo nejstarších lip světa, Chloumek, Bojanov, kde je z dálky vidět rekreační oblast Seč s velkou vodní nádrží. V neposlední řadě potěší přejezd trasy B přes „stříbrnou“ řeku Chrudimku, která je největší ozdobou Železných hor.

Nesmíme zapomenout také na samotné dějiště kulatého ročníku chrudimského bikerského podniku. Opět se o Vás bude starat organizační tým KPŽ v počtu téměř 100 lidí a zajistí vám veškerý servis, včetně cateringu, jídelny, úschovny kol, sprch, převlékáren, mycích boxů pro kola, mechanického depa, prádelny, stánků partnerů a také velké pódium, na kterém budou vyhlášeni, dekorováni a odměněni ti nejrychlejší. V samotném areálu Ploché dráhy během pár hodiny vyroste „bikerské“ městečko, které snese srovnání s těmi nejlepšími zázemími „svěťáků“. O to všechno se postará tým Kola pro život.

Zdroj + foto: kolopro.cz.

Petr Dejnožka

Reklama

Obrázek uživatele Chrudim Ák
#6544 Chrudim Ák 25. Srpen 2018 - 12:20
tohle je pozitivně laděný sportovní článek bez politických, nemístných a netrefných vsuvek Kubíčku V.