Chrudimské noviny Rozkopané silnice i chodníky. Podzim řidiče a chodce nešetří

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Rozkopané silnice i chodníky. Podzim řidiče a chodce nešetří

Chrudim – Podzimní měsíce si v počtu uzavírek a dopravních omezení nezadají s těmi letními. Nejen řidiči ale i chodci teď musí třeba pod Myší dírou volit jiné trasy, protože schody zde zmizely a kdo ví, kdy se vrátí.

Uzavírka schodů pod touto místní fortnou by měla trvat až do konce listopadu. Radnice zde nechá vyrobit zcela nové schodiště, objeví se i lampy veřejného osvětlení a samozřejmě též zábradlí. Dělníci mohou v případě potřeby uzavřít i Soukenickou ulici. Alespoň tudy skutečně neprojede žádný pirát za volantem nedbající zákazů vjezdu.

Od úterý 11. října je také uzavřena část Filištínské ulice, protože se zde opravuje kanalizace. Uzavírka by měla skončit 27. října. Po dobu uzavírky se otáčí jednosměrný provoz v této ulici a sice tak, že vjezd do ní je nyní ze Široké ulice a výjezd ulicemi Kollárova a Fortenská. Úsek mezi ulicemi Fortenská a Kollárova je pak obousměrný.

Dalším dopravním omezením, které se však dotkne převážně cyklistů, je uzavírka cyklostezky u Tesca. Až do 31. října se zde rekonstruuje plynovod. Pozor by si měli dát i chodci i řidiči v Novoměstské ulici, kde místní internetový poskytovatel číslo jedna, firma OMEGA plus od 19. října do 31. října chce rozšiřovat svou optickou síť a bude muset rozkopat chodník i část silnice.  

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Ivča
#5147 Ivča 17. Říjen 2016 - 17:01
Myslím si, že bychom měli naopak být rádi, že se něco dělá, tak proč ten váš ustavičný ironický tón pane Valento?
Obrázek uživatele Jana Novotná
#5148 Jana Novotná 17. Říjen 2016 - 17:48
Ivčo, čtu kvůli vám článek podruhé a žádný ironický tón nemohu nalézt. Že by přání bylo otcem myšlenky?