Chrudimské noviny Seniorpasy na MHD ve městě zavedeny nebudou

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Seniorpasy na MHD ve městě zavedeny nebudou

Chrudim – Senioři mají ve městě od letoška možnost cestovat městskou hromadnou dopravou zdarma. Podmínkou je dosažení minimálně sedmdesáti let a samozřejmě též prokázání tohoto věku. A zde nastává problém. Chrudimské noviny již o něm informovaly.

Při provádění tohoto úkonu totiž reálně hrozí, že důchodce omylem „vytrousí“ i peníze, platební karty, nebo dokonce samotnou občanku, jejímž prostřednictvím řidiči autobusu prokazuje nárok na bezplatné cestování. Nebyl by proto lepší nějaký průkaz? Podle šéfa Odboru dopravy MěÚ Chrudim Martina Klimka nebyl a radnice o jeho zavedení ani neuvažuje.

Pokud chce cestující uplatnit jízdu zdarma, musí prokázat svůj věk, a to formou občanského průkazu. Prověřovali jsme možnost vydávání průkazek - občan by musel uhradit náklady s tím spojené a musel by se dostavit do kanceláře dopravce kvůli jejímu vyhotovení. Pro připomenutí - ještě v minulém roce byl v MAD Chrudim zaveden senior kupon za 450 Kč na rok. Ze strany cestujících se vyskytovaly připomínky, že musí hradit poplatek a musí si někam dojít nechat průkazku vyrobit. Z tohoto důvodu se přistoupilo ke změně. Zavedením dokladu bychom rovněž neumožnili využití MAD Chrudim dalším občanům, kteří nebudou mít vydaný doklad. To rovněž nebylo záměrem, proto v tuto chvíli neuvažujeme o vydávání průkazky,“ říká na městském webu Klimek.  

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele hana
#5309 hana 28. Prosinec 2016 - 20:43
Pokud se někdo bojí o občanku, ať jí nechá doma a vezme si sebou 10 Kč, protože průkazku by dozajista také ztratil. Jinak může mi někdo vysvětlit proč mají ve všech městech MHD, pouze v Chrudim je MAD ?
Obrázek uživatele Zdenek K
#5310 Zdenek K 29. Prosinec 2016 - 10:01
hana: Pokud se někdo bojí o občanku, ať jí nechá doma a vezme si sebou 10 Kč, protože průkazku by dozajista také ztratil. Jinak může mi někdo vysvětlit proč mají ve všech městech MHD, pouze v Chrudim je MAD ?
Mozna proto, ze tu nic jineho nez autobusy nejezdi.