Chrudimské noviny V jaké fázi je stavba druhé části obchvatu města?

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

V jaké fázi je stavba druhé části obchvatu města?

Chrudim – Jeden z pravidelných čtenářů Chrudimských novin se na redakci obrátil s dotazem po stavu, v němž se nyní nachází stavba obchvatu města. Šéf Odboru dopravy MěÚ Chrudim Martin Klimek na položený dotaz neodpověděl, protože se prý nenachází v gesci místní radnice.

O tématu však jednala i dopravní komise rady města, na jejíž jednání byl právě Klimek pozván a její závěry tedy zná. Ochota poskytovat informace je tedy mezi místními úředníky rozšířenější, než bylo na první pohled patrno.

První místostarosta Jaroslav Trávníček (ČSSD), který je „jedna ruka“ s Ředitelstvím silnic a dálnic (ŘSD), tak přítomné informoval, že momentálně sice probíhá proces EIA (jedná se o nové posudky vlivu stavby na životní prostředí, které budování druhé části obchvatu posunuly), ale má být ze tří čtvrtin hotov. Výkup požadovaných pozemků neprovázejí komplikace a samotná výstavba by měla začít v roce 2018. Trvat bude dva roky.

Podle předsedy komise Alexandra Němce by však město mělo usilovat o to, aby po dokončení východní části obchvatu byly započaty přípravy k vybudování severozápadního propojení silnic číslo 17 a silnice číslo 37. Přítomní členové nemohli nesouhlasit, proto se také shodli na usnesení – Město Chrudim má ŘSD maximálně pomoci uspíšit stavbu druhé části obchvatu a též se aktivně zajímat o přípravu a následnou výstavbu severozápadního propojení zmiňovaných silnic. 

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Pseudovalenta
#5450 Pseudovalenta 20. Únor 2017 - 19:44
Pane Valento, diky za tento informativni clanek ;-) Jeste prosim zjistete novinky o snad budouci cyklostezce na Podhuru (i kdyz to zde jiz nekolikrat bylo), jestli je zase nejaky posun. Dekuji a vice techto zprav ;-) Hezky vecer