Chrudimské noviny Začíná rekonstrukce dožilého centra sídliště U Stadionu

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Začíná rekonstrukce dožilého centra sídliště U Stadionu

Chrudim – O dožilém centru sídliště U Stadionu bylo napsáno i namluveno dost. Rozpraskaný asfalt, uhnívající lavičky, opuštěné prostory po krámcích ale také nově vznikající kavárny. Radnice již v dubnu sdělila radostnou informaci – částečná rekonstrukce tohoto reliktu socialismu začne již letos.

A protože sliby vedení města plní – pokud tedy nejde třeba o zakopání horkovodu U Stadionu, dojde nyní na akci. Firma Š&T Chrudim Zdeňka Tláskala se pustí nejprve do kompletního odstranění zídky a zeminy v záhonu. Na novou základovou konstrukci pak dělníci umístí betonové sedáky Ledge a vnitřek vzniklého obdélníku přijde opět zasypat zeminou a osadit zelení. Práce musí být zhotoveny dle technické studie, kterou vypracoval městský architekt Marek Janatka v červnu letošního roku. Studii však radnice veřejnosti nepředstavila, nenamáhala se ani s veřejnou diskusí na toto téma.

Zdeněk Tláskal si za svou práci naúčtuje maximálně 241 tisíc korun a hotovo musí být do 2. října letošního roku. Šikovné ruce stavařů by však potřeboval celý prostor centra sídliště U Stadionu. Radnice má dokonce v „šuplíku“ hotovou studii kompletní rekonstrukce největšího chrudimského sídliště a to včetně zmiňovaného zakopání horkovodních trubek. Přesto v současné době dojde k rekonstrukci podle návrhu architekta Janatky, nikoli Miroslava Jelínka, který původní studii v roce 2011 zpracoval. Roli hrají samozřejmě peníze.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Ivča
#5874 Ivča 16. Srpen 2017 - 13:10
Modlím se, aby zůstal aspoň ten krásný vzrostlý strom!!