Chrudimské noviny Nezakopaný horkovod U Stadionu prý ukazuje impotenci místních politiků

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Nezakopaný horkovod U Stadionu prý ukazuje impotenci místních politiků

Chrudim – Zakopání horkovodu, který lemuje Chrudimku v lokalitě sídliště „U Stadionu“, opět získává na své popularitě. Diskuzi na toto témat oživilo samo město, které po zbourání klubovny „Kačerům“, chce v těchto místech vybudovat parkovací místa a cyklostezku. Ve vyjádřeních o možném zakopání trubek pod zem jsou však politici opatrní, přesto s nimi část veřejnosti logicky přišla.

Starosta města Petr Řezníček (SNK – ED) sedí již několik let v dozorčí radě elektrárny a město Chrudim patří mezi věrné zákazníky tohoto dodavatele elektřiny a tepla, ale politik je na jakékoliv konkrétní sliby skoupý. Rovněž tisková mluvčí města Sylva Drašnarová odkazuje případné dotazy směřující k umístění trubek pod povrch přímo k tiskovým mluvčím elektrárny. Město tak podle všeho není dostatečně silným hráčem a jeho představitelům chybí patřičná energie, aby kauzu horkovodu dotáhli do konce.

Břeh řeky je trestuhodně nevyužit.  Foto: Město Chrudim

Známý místní architekt a kritik prakticky všech kroků radniční koalice na poli výstavby a urbanistického rozvoje Vlasta Koupal také nehýří nadšením z potenciálního stavění dalších parkovišť a vylívání říčního břehu asfaltem pro cyklisty. Jako primární vidí řešit nejprve vzhled břehu Chrudimky, který je „odříznut“ od zbytku města silnicí v ulici Na Ostrově a poté až horkovodem. Teprve potom by měla být plánována parkovací stání a cesta pro jízdní kola. Není na elektrárně, aby diktovala, jak bude ve městě vypadat hnusná trubka horkovodu hyzdící město ani to, jestli ji po tolika letech dá konečně do země. Je na představitelích města, aby s tím něco dělali. A to mohli už dávno! Chrudimští politici si dlouhodobě s českými politickými trafikanty dědičně hřejí zadky v Opatovicích, aby jen a pouze pobírali peníze? Na co chrudimský politik čeká? To do roku 2008 spal a po roce 2008, kdy se o zahloubení vážněji jednalo, spí zase? Podnikatelům a bafuňářům z Elektrárny Opatovice, a.s. je ukradené, jak to v Chrudimi vypadá, hlavně, že táhnou komíny. Jedno by to být nemělo některým chrudimským politikům, kteří jsou dlouhodobě mezi nimi,“ kritizuje Vlasta Koupal údajnou nečinnost politických špiček.

Ať už předvolební dráždění voličů dopadne jakkoli, jedno je jisté – horkovod přijde zakopat pouze ve směru od lávky k mostu ulice Dr. Milady Horákové. V opačném směru, tedy k ČSAD, se o jeho umístění pod zem prozatím neuvažuje.  

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele chrudimák
#6296 chrudimák 8. Únor 2018 - 22:52
Radnice sedí na prdeli nejen před Opatovicemi, ale i Drahami, ŘSD a Povodím a to je vidět po celém městě .... posledních 16let to je v Chrudimi jen si nikoho nepohněvat a tak jen opravujeme a nebudujeme .... Ale oni určitě před volbami řijdou sliby a řeči jak se na všem pracuje a jak už pomalu kopou zastávku drah u Tesca nebo jak povodí zrekonstruuje celé nábřeží nebo opatovice zakopávají zmiňovaný horkovod a nebo řsd staví západní obchvat ..... Ale určitě vyhrajeme nějakou mezistátní cenu, aby byly pěkný fotky .....