Chrudimské noviny Radnice již zná dodavatele radaru do Václavské ulice. Vzroste i zde jeho vinou nehodovost?

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Radnice již zná dodavatele radaru do Václavské ulice. Vzroste i zde jeho vinou nehodovost?

Chrudim - Městští radní v květnu mimo jiné schválili výsledky výběrového řízení veřejné zakázky na zařízení pro měření úsekové rychlosti vozidel a detekci nákladních vozidel ve Václavské ulici v úseku od nemocnice k ulici K Presům.

Od místních obyvatel kromě stížností na překračování rychlosti projíždějících automobilů přicházely rovněž zprávy o běžném porušování zákazu jízdy nákladních vozidel. Z této lokality město již koncem minulého roku za pomoci statistického radaru získalo data, ze kterých bylo patrné, že k častému překračování dovolené rychlosti i porušování zákazu jízdy nákladních vozidel zde skutečně dochází. K žádným dopravním nehodám tu však nedošlo. Místním primárně vadí, že musí dlouho čekat, než mohou autem vyjet ze své podzemní garáže.

Zmíněné potíže by mělo odstranit či zmírnit úsekové měření rychlosti. Myslím, že i znalost existence tohoto zařízení odradí riskující řidiče od porušování povolené rychlosti a řidiče dálkové nákladní dopravy od využívání pro ně zakázané komunikace,“ myslí si místostarosta Jaroslav Trávníček (ČSSD), přestože fakta z celého světa hovoří spíše v neprospěch této odvážné místostarostovy teorie. Uvedený úsek má délku cca 760 metrů. Předmětem veřejné zakázky bylo dodání zařízení na úsekové měření rychlosti včetně automatizovaného přenosu dat o provedeném měření a zajištění provozu potřebných softwarových aplikací.

Vítěznou nabídku ve výši přes 2,1 milionu korun včetně DPH podalo sdružení dodavatelů, a to společnost ČD – Telematika a. s. Praha a GEMOS CZ, spol. s r. o. z Čelákovic.Město Chrudim si zařízení pronajme na dobu pěti let, systém by měl být spuštěn v druhé polovině roku. Statistický radar, který v loňském roce město pořídilo, je používán k provádění průzkumu dopravního zatížení i v dalších chrudimských lokalitách.

red

Reklama

Obrázek uživatele karel1
#6466 karel1 27. Květen 2018 - 21:40
Někdo jde na ruku místnímu developeru, který zde prodává byty a to ostatní je zástěrka. Nebezpečnějších míst ve městě je daleko víc.A potřebují to nutněji.
Obrázek uživatele Jan Navrátil
#6467 Jan Navrátil 29. Květen 2018 - 11:52
karel1: Někdo jde na ruku místnímu developeru, který zde prodává byty a to ostatní je zástěrka. Nebezpečnějších míst ve městě je daleko víc.A potřebují to nutněji.
Tak to je v Chrudimi stará známá věc, že si jeden nejmenovaný(ale všem moc dobře známý)developer dělá co chce. A to ještě spousta lidí neví co se před pár týdny odehrálo ohledně prokejtu Kopanický Mlýn. Nejmenovaný developer požádal město o změnu územního plánu, samozřejmě mu vyšlo město vstříc. Aby mohl udělat další etapu Kopanický Mlýn. Městu nevadí, že se zvýší doprava v centru města, že lidé co tam bydlí spoustu let okolo budou naštvaní a ani mu nevadí třeba, že ty parkovací místa, které budou pod celou stavbou se prodávají volně aniž by si někdo musel koupit byt. Tak pak třeba nastane situace, že na někoho kdo si koupí byt nezbude parkovací místo(a víte jak to vypadá s parkováním po Chrudimi) atd.Ta změna byla vyvěšena jenom na úřední desce na týden a po tu dobu se k tomu mohli lidé vyjádřit. Po uplynutí týdne už máte smůlu. To je paráda! Tuhle informací kdo se o to cíleně nezajímá nemá šanci postřehnout.
Obrázek uživatele Ivča
#6468 Ivča 30. Květen 2018 - 14:16
Podle nadpisu článku vzroste nehodovost kvůli dodavateli radaru? Prosím o vysvětlení.
Obrázek uživatele karel1
#6471 karel1 31. Květen 2018 - 15:02
Jan Navrátil: Tak to je v Chrudimi stará známá věc, že si jeden nejmenovaný(ale všem moc dobře známý)developer dělá co chce. A to ještě spousta lidí neví co se před pár týdny odehrálo ohledně prokejtu Kopanický Mlýn. Nejmenovaný developer požádal město o změnu územního plánu, samozřejmě mu vyšlo město vstříc. Aby mohl udělat další etapu Kopanický Mlýn. Městu nevadí, že se zvýší doprava v centru města, že lidé co tam bydlí spoustu let okolo budou naštvaní a ani mu nevadí třeba, že ty parkovací místa, které budou pod celou stavbou se prodávají volně aniž by si někdo musel koupit byt. Tak pak třeba nastane situace, že na někoho kdo si koupí byt nezbude parkovací místo(a víte jak to vypadá s parkováním po Chrudimi) atd.Ta změna byla vyvěšena jenom na úřední desce na týden a po tu dobu se k tomu mohli lidé vyjádřit. Po uplynutí týdne už máte smůlu. To je paráda! Tuhle informací kdo se o to cíleně nezajímá nemá šanci postřehnout.
Stejně to dopadne na Větrníku. Lidi se bouří a město za jejími zády jedná.V čí prospěch to je jasné. Až nebudou dostatečně pozorní město "vyhraje".