Chrudimské noviny Chrudimský útulek se opět vyznamenal

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Chrudimský útulek se opět vyznamenal

Chrudim – O případu hraničícím s týráním zvířat, informovaly Chrudimské noviny již v lednu. Kočka s koťaty žila jen pár metrů od frekventované silnice a strážníci je odmítli převézt do útulku. Nyní se situace opakuje. Kočka má znovu mladé a zájem o záchranu zvířat, respektive kastraci kočky, není opět ze strany oficiálních institucí žádný.

Na kauzu opět upozorňuje veterinářka Zuzana Mravíková. Ta dokonce nabízí, že zdarma provede kastraci kočky. V takovém případě je nutné, aby nešťastné kočičí mámě někdo věnoval trochu péče před zákrokem a po něm. Místní útulek pro opuštěná zvířata však podle veterinářky opět hraje roli „mrtvého brouka“. „Nestačí, že útulek před pár měsíci nereagoval na hlášení malých koťat v kanálu deset metrů od hlavní silnice na Pardubické ulici. Městská policie je taky nemohla vzít, navzdory tomu, že útulek neměl ani jednu kočku v péči. Koťata nakonec odchytávaly do sklopce holky z Ligy na ochranu zvířat z Čáslavi. Teď se situace opakuje. To je opravdu ostuda pro město Chrudim,“ říká doktorka Mravíková. Městská policie navíc opět tvrdí, že brát do útulku strážníci mohou jen slepá koťata.

Málokdo ví, že v Chrudimi prováděla Liga na ochranu zvířat i kastrační program. Celá akce ale selhala na spolupráci s útulkem. Soukromá organizace se na své náklady stará na území města o bezprizorní zvířata. Svého času Kočičí naděje, opět na své náklady, uskutečnila kastraci koček v domě, kde se namnožilo zhruba 15 těchto zvířat po zemřelých majitelích. Samozřejmě oslovila útulek s prosbou o pomoc a ten opět nereagoval. Tato činnost mu jde na jedničku,“ zlobí se Zuzana Mravíková.

Nenašlo by se ve statisícovém rozpočtu útulku pár korun pro koťat a jejich matku?

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele MVDr.Mravíková
#6476 MVDr.Mravíková 13. Červen 2018 - 3:14
Dobry den, predstavte si to prekvapeni, kdyz jsem zjistila, ze me citujete v novinach bez toho, ze byste me predem kontaktovali a pozadali o souhlas se zverejnenim. Post na FB je sice verejny, ale primarne urceny lidem, kteri problematiku zvirat sleduji a maji snahu pomoci, vetsinou se jedna o me klienty a pratele. Nesouhlasim s tim, abyste psali clanky s mym jmenem bez meho vedomi. A koukala jsem,ze to neni po prve. Kdyz se nastvu, nemam problem clanek pro noviny napsat, delavala jsem to v minulosti casto, ale clanek uz pisu s tim,ze je pro noviny a nesmi tam byt zadne dohady a narazky. Byla bych opravdu nerada, aby nekdo vyvodil zaver, ze problemem je MP. Strazniky MP si opravdu vazim a vim,ze v tomhle jsou nevinne. Maji svazane ruce a holky,co v utulku delaji, ty za to nemohou taky. Ony nerozhoduji. Takze budte tak hodni a zachovavejte urcitou novinarskou etiku. Napadu na clanky mam nekolik, klidne mi napiste, ale kdyz ma nekde figurovat me jmeno a me nazory, opravdu bych byla rada, aby vse vyznelo tak jak je mysleno. Dneska to byl dost trapas, kdyz jsem se o tomhle clanku dozvedela od starosty mesta. Vzhledem k tomu,ze FB status nebyl urcen pro noviny, zadam o vymazani.Dekuji.
Obrázek uživatele Jakub Valenta
#6477 Jakub Valenta 13. Červen 2018 - 8:09
Vážená paní doktorko, opravdu mne nesmírně mrzí, že nemohu vyhovět Vašemu přání a článek vymazat. Takto noviny nefungují. Čerpal jsem z veřejně dostupného zdroje, kterým sociální sítě nepochybně jsou. Bohužel, málokdo si to uvědomuje a později se diví. Pana starosty se nebojte, to on takhle před volbami straší kdekoho :)
Obrázek uživatele Pseudovalenta
#6478 Pseudovalenta 13. Červen 2018 - 8:12
Oje, pan redaktor Valenta, jeho clanky a obhajovani jeho geni(t)alni zurnalistiky :-)))