Chrudimské noviny Zlikviduje Povodí Labe přerostlou vegetaci v korytě Chrudimky?

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Zlikviduje Povodí Labe přerostlou vegetaci v korytě Chrudimky?

Chrudim – V rámci závěrečné volné diskuse při pondělním zasedání městského zastupitelstva, předložil Ondřej Kudrnáč (ANO 2011) svým kolegům problém, jenž trápí jeho mysl. Při procházce městem si totiž nelze nevšimnout, že koryto Chrudimky mnohde připomíná spíše džungli a Povodí Labe nekoná nic, co by tento ostudný stav změnilo.

Kudrnáče proto zajímalo, má-li nejužší vedení města nějaké „páky“ na povodí, jež vodní tok spravuje. Je to právě Povodí Labe, kdo by měl zaúkolovat muže s křovinořezem a ti následně zkrotit bujnou vegetaci. Zdaleka zde však nejde pouze o estetiku. Přerostlá tráva a mnohde i malé stromky mohou v případě zvýšení průtoku v korytě Chrudimky fungovat jako překážka a zvýšit riziko případných povodní.

Předsedající starosta Petr Řezníček (SNK – ED) však přítomné zklamal. Podle jeho slov prý město rok co rok s vedením Povodí Labe jedná a snaží se ho i přimět, aby přerostlou vegetaci pravidelně nechalo odstranit. Vodáci však ochotou právě neoplývají a radnici tvrdí, že tyto nánosy nejsou ohrožením, i kdyby snad po přívalových deštích voda stoupla.

Snad to stihnou alespoň do Loutkářské Chrudimě.  Foto: Chrudimské noviny

Podle Ondřeje Kudrnáče však město, respektive vedení povodňové komise může likvidaci džungle v korytě Chrudimky správci vodního toku uložit. Tento postup má umožňovat zákon.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Zbyněk Kotúč
#6491 Zbyněk Kotúč 21. Červen 2018 - 9:32
Proč Kudrnáč nepožádá o pomoc svýho nejvyššího náčelníka - prolhanýho estébáka Babiše, do jehož služeb se dal?? Ten už přece předvedl, že dokáže likvidovat kdekoho a kdeco. Zlikvidovat přerostlou vegetaci v korytě Chrudimky by pro něj musela bejt brnkačka.
Obrázek uživatele Ivča
#6494 Ivča 24. Červen 2018 - 18:09
No jsou tací, kterým se ta zeleň místo vody líbí - třeba mně.