Chrudimské noviny Chodníky za Teskem město budovat nebude

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Chodníky za Teskem město budovat nebude

Chrudim – Jak se město pomalu ale jistě rozrůstá, objevují se problémy. Tu chybí lampy veřejného osvětlení, onde pro změnu třeba chodníky. Jednou věcí je totiž udržovat chodníky ve schůdném stavu, druhou potom budování stezek pro pěší zcela od základu. Mnohde by třeba i úředníci byli pro položení asfaltu, respektive dlažby, ale vzhledem k majetkovým poměrům není něco takového možné.

Ukázkovým příkladem je třeba nová „čtvrť“ v Píšťovech. Lidí tu už nějaký čas bydlí, ale chodníky, jež by je přivedly k Tescu a dále stále absentují. „Obyvatelům Píšťov a nové výstavby za Tescem chybí chodník, který by se napojoval k chodníku u Tesca a cyklostezky. Denně tu vídám přebíhat maminy s kočárky a malé děti přes nebezpečnou silnici. Několikrát tu troubí auta na chodce ve vozovce. Bohužel nemají kde bezpečně přejít,“ zní jedna ze stížností, kterou přinesl „Všímálek“.

Odpověď a vyřešení problému má v gesci Odbor dopravy MěÚ Chrudim a jeho šéf Martin Klimek. Ten však pozitivní zprávy nemá. „Stavba chodníku by se nacházela na soukromém pozemku společnosti Tesco. Dohoda zatím není možná,“ uvádí úředník Klimek. Nespokojencům tak nezbývá, než zkusit štěstí a vyjednat si výstavbu s majiteli pozemků sami.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Pepajeli
#6496 Pepajeli 1. Červenec 2018 - 1:08
Představujeme Vám a nabízíme nové moderní bydlení v klidné části plné zeleně v blízkosti řeky Chrudimky v již obydlené části města Chrudim s kompletní občanskou vybaveností. V obytném souboru Park Píšťovy bude vybudováno i několik klidových zón pro posezení s přáteli nebo vyžití dětí. Výstavba řadových domů byla zahájena ve 3.Q. roku 2013. Zatím to moc jako park nevypadá...