Chrudimské noviny Veřejná diskuse k Rezidenci Kopanický mlýn proběhne první zářijové pondělí

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Veřejná diskuse k Rezidenci Kopanický mlýn proběhne první zářijové pondělí

Chrudim – Výstavbu bytového domu Rezidence Kopanický mlýn část obyvatel města sleduje se zvýšenou pozorností. Není divu; každá větší změna ve tváři města je věcí citlivou a mnohdy i obtížně přijímanou. Chrudimský developer Milan Kušta, který za výstavbou stojí, slíbil veřejnou diskusi. Začátkem září na ni dojde.

Chrudimské noviny jako jediné přinesly hned z úvodu prázdnin článek, který podrobně informoval o tom, co vlastně pod Kopanicí vyroste. Milan Kušta v jeho závěru neodmítl veřejné vystoupení, v jehož rámci chce představit své záměry. „Rád do toho půjdu, ale bude se spíš jednat o představení našich záměrů v místě, než abychom si nechali od veřejnosti říkat, co máme či nemáme stavět. Veřejnost nemá odpovědnost za výsledek, tu nese vždy investor. Emoce doprovázejí obvykle každý větší projekt developerů,“ řekl podnikatel.

V pondělí 3. září v 16 hodin ve velké zasedací místnosti městského úřadu na Pardubické ulici dojde na avizované představení developerových záměrů. Stranou nemá zůstat ani seznámení přítomných s dopravní studií. Právě doprava je pro část odpůrců stavby nepřekousnutelným problémem. Jednání v budově úřadu se má zúčastnit i městský architekt Marek Janatka a zástupci místní samosprávy.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele karel1
#6532 karel1 21. Srpen 2018 - 15:52
Ha ha,pan Kušta aby ustoupil,to dříve porostou na náměstí vařejky. Nikdy proti němu radní města nepůjdou.
Obrázek uživatele H13
#6535 H13 22. Srpen 2018 - 13:53
Bohužel, pokud se někdo z místních chtěl/měl vyjádřit, měl to udělat během stavebního řízení. Připomínkovat změny v územním plánu (na které má nárok) atd... Pokud je na projekt platné stavební povolení a vše proběhlo v souladu s předpisy, tak je pozdě si začít stěžovat až ve chvíli, kdy je projekt skoro hotový.
Obrázek uživatele karel1
#6539 karel1 23. Srpen 2018 - 0:35
Vyjadřují se i k jiným stavbám během řízení a hádejte jak dopadli?Přece pan Kušta neutře.
Obrázek uživatele Jan Navrátil
#6541 Jan Navrátil 24. Srpen 2018 - 17:04
H13: Bohužel, pokud se někdo z místních chtěl/měl vyjádřit, měl to udělat během stavebního řízení. Připomínkovat změny v územním plánu (na které má nárok) atd... Pokud je na projekt platné stavební povolení a vše proběhlo v souladu s předpisy, tak je pozdě si začít stěžovat až ve chvíli, kdy je projekt skoro hotový.
Moc o tom nevíte, ale z toho si nic nedělejte to neví hodně lidí.Já bych taky toho moc nevěděl kdybych neměl kontakty.Tady se jedná o to, že Kušta požádal dodatečně o změnu územního plánu a chce další byty, které původně nebyli v plánu.A hlavně to probíhalo narychlo a jen se to vyvěsilo na městě na týden a kdyby si toho všímavý člověk nevšimnul tak už to je dávno schválené a lidi mají smůlu.A tak se narychlo sháněl potřebný počet podpisů pod petici,aby se vůbec s tím mohlo něco dělat.Uvidíme jak to dopadne, ale moc velké naděje tomu nedávám. Kušta většinou dosáhne svého.
Obrázek uživatele Chrudim Ák
#6545 Chrudim Ák 25. Srpen 2018 - 13:27
Jan Navrátil: Moc o tom nevíte, ale z toho si nic nedělejte to neví hodně lidí.Já bych taky toho moc nevěděl kdybych neměl kontakty.Tady se jedná o to, že Kušta požádal dodatečně o změnu územního plánu a chce další byty, které původně nebyli v plánu.A hlavně to probíhalo narychlo a jen se to vyvěsilo na městě na týden a kdyby si toho všímavý člověk nevšimnul tak už to je dávno schválené a lidi mají smůlu.A tak se narychlo sháněl potřebný počet podpisů pod petici,aby se vůbec s tím mohlo něco dělat.Uvidíme jak to dopadne, ale moc velké naděje tomu nedávám. Kušta většinou dosáhne svého.
můj názor je, že není vinen developer, v Chrudimi ne zcela oblíbený, ale zástupci města, kteří toto dopustili a dopouští u dalších jeho projektů. Jsme v tržní ekonomice, ovšem to co se povede jemu by jiný nedokázal, nicméně stále vidím chyby na straně města. Co takhle audit na celou akci? Lepší teď, aby to město v případě pochybení nestálo tolik jako až bude celá ta hrůza stát :))