Chrudimské noviny Na jaře začnou úpravy kruháků u nemocnice

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Na jaře začnou úpravy kruháků u nemocnice

Chrudim – Kruhové objezdy ve městě mnohdy nevyhovují současnému stavu dopravy. „Kruháky“ u nemocnice a u Kauflandu pravidelně trpí pod nadměrnými náklady, protože při jejich stavbě se s obřími soupravami příliš nepočítalo. Do nedaleké kruhové křižovatky ve Vlčnovské ulici zase foukne vítr a plastové panely jsou ve vozovce. Rekonstrukce všech tří křižovatek by měla začít letos.

O plánovaných úpravách těchto tří kruhových křižovatek se hovoří již dlouhá léta. V roce 2018 to vypadalo, že konečně dojde na tolik potřebné změny. Ředitelství silnic a dálnic, jež má oba „kruháky“ ve správě, však plánuje zahájení prací na letošní jaro.

Uzavřelo proto smlouvu s VS Chrudim v hodnotě 1 048 875 korun na přeložku vodovodu pod kruhovým objezdem ve Vlčnovské ulici. Začít s přeměnou této dočasné kruhové křižovatky na trvalou, by ŘSD mělo v březnu a skončí nejspíše červnu. O měsíc později zahájí silničáři i úpravy kruhového objezdu u nemocnice a u Kauflandu. Termín dokončení prací je předběžně stanoven rovněž na červen. Primárně půjde o změny, které umožní snazší průjezd nadměrných nákladů.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele karel1
#8233 karel1 5. Únor 2019 - 11:30
Nadměrné náklady se vozili dříve než se vybudovali kruháky,jen tehdy prostě na to nechtěl nikdo slyšet.Napravuje se jen blbost těch co o tom tehdy rozhodovali. Když je blbá hlava-zastupitelstvo ,trpí celé tělo-město.