Chrudimské noviny Vzpomínka na Masaryka Nunvářovi se Štěpánkem za účast nestála

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Vzpomínka na Masaryka Nunvářovi se Štěpánkem za účast nestála

Chrudim – Stává se z toho taková nová místní tradice. Některé oficiální vzpomínkové akce, jež radnice pořádá, mnozí členové nejužšího vedení města sabotují. V listopadu 2018 absentovali všichni místostarostové u vzpomínky na konec První světové války, ve čtvrtek 7. března jim za účast nestál prezident – osvoboditel.

Vloni se Pirátští místostarostové Pavel Štěpánek a Aleš Nunvář vymluvili na nevhodné datum. Setkání u pomníku „Přísaha“ bylo pořádáno o víkendu, což je doba, kterou oba neuvolnění zástupci starosty chtějí trávit s rodinami. Uvolněný místostarosta Petr Lichtenberg (Chrudimáci) se pro jistotu nevyjádřil vůbec, proč na hřbitově chyběl.

Obdobná situace se opakovala začátkem března 2019. Vedení města si připomíná 169. narozeniny prezidenta Tomáše Garrigue Masaryka. Starosta František Pilný (ANO 2011), městští zastupitelé Petr Řezníček (SNK – ED), Jan Čechlovský (ODS) a Ivan Bělohlávek (KSČM) kladou květiny pod bustu nejvýraznějšího českého politika 20. století. Opět však chybí Pirátští místostarostové Nunvář a Štěpánek, Chrudimáky zastupuje radní Vlaďka Michalová. Akci sabotují i lidovci, které momentálně v zastupitelstvu reprezentuje Roman Málek.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Ivča
#8455 Ivča 8. Březen 2019 - 9:44
Pane Valento, proč Vám ti Piráti tak leží v žaludku? To v Chrudimi a okolí nenajdete jiné téma na psaní? Do většiny vašich rubrik dáváte jen převzaté zprávy a v některých rubrikách jsou zprávy staré několik týdnů.
Obrázek uživatele ČECH
#8456 ČECH 8. Březen 2019 - 13:01
Pan Valenta jen konstatuje skutečnost a na obšlehnutí zpráv je tady někdo jiný"šel zahradník do zahrady ........
Obrázek uživatele pes
#8457 pes 8. Březen 2019 - 18:18
ČECH: Pan Valenta jen konstatuje skutečnost a na obšlehnutí zpráv je tady někdo jiný"šel zahradník do zahrady ........
Tak ono je konstatovat a konstatovat. Vyjma dyslektiků každý musí jasně vidět tu změnu rétoriky, pokud se článek zrovna nějak týká starosty či aktuálně vládnoucí koalice. A když jsme u toho, tak pan Valenta je stejný žurnalistický žoldák jako jeho kolega Zahrádka a též výsledná úroveň obou plátků je v zásadě tak nějak shodná... :-)
Obrázek uživatele Jana Novotná
#8458 Jana Novotná 8. Březen 2019 - 20:02
Vy jste už jak Babiš se svojí "kampání". Novinář tu věcně konstatuje, že Piráti ignorují tradiční ceremoniály politiků (už nemusí, je po volbách) a vy hned poměrně nelogicky píšete, že je žurnalistický žoldák. Trochu soudnosti pane kolego.
Obrázek uživatele pes
#8459 pes 8. Březen 2019 - 23:53
Jana Novotná: Vy jste už jak Babiš se svojí "kampání". Novinář tu věcně konstatuje, že Piráti ignorují tradiční ceremoniály politiků (už nemusí, je po volbách) a vy hned poměrně nelogicky píšete, že je žurnalistický žoldák. Trochu soudnosti pane kolego.
Ne, novinář bohužel věcně nekonstatoval. Kdyby jen věcně a nestranně konstatoval, tak výsledkem by bylo konstatování,že "se nezůčastnili". Nic víc, nic míň. Konstatováním "nestálo za účast" pan novinář podsouvá čtenářům něco ve smyslu jako, že "oni mají nějakého Masaryka u zádele". A aby to správně pochopili i ti pomalejší, tak pro jistotu je potřeba neúčast rovnou označit jako "sabotáž vzpomínkové akce". Zkrátka rétorika jak z padesátých let. Ještě mi tam chybí "plivanec do tváře občanů a na památku Masaryka".....A dovětkem o žurnalistickém žoldákovi jsem reagoval na pejorativní narážku v příspěvku uživatele Jasná zpráva. Což byl také příspěvek, na který jsem odpovídal :-)
Obrázek uživatele Jokl
#8460 Jokl 9. Březen 2019 - 13:29
pes: Ne, novinář bohužel věcně nekonstatoval. Kdyby jen věcně a nestranně konstatoval, tak výsledkem by bylo konstatování,že "se nezůčastnili". Nic víc, nic míň. Konstatováním "nestálo za účast" pan novinář podsouvá čtenářům něco ve smyslu jako, že "oni mají nějakého Masaryka u zádele". A aby to správně pochopili i ti pomalejší, tak pro jistotu je potřeba neúčast rovnou označit jako "sabotáž vzpomínkové akce". Zkrátka rétorika jak z padesátých let. Ještě mi tam chybí "plivanec do tváře občanů a na památku Masaryka".....A dovětkem o žurnalistickém žoldákovi jsem reagoval na pejorativní narážku v příspěvku uživatele Jasná zpráva. Což byl také příspěvek, na který jsem odpovídal :-)
Tak se nevztekej Piráte. Peníze na hypotéku už máš, tak proč běhat po tryznách?
Obrázek uživatele Jakub Valenta
#8462 Jakub Valenta 11. Březen 2019 - 9:55
Ivča: Pane Valento, proč Vám ti Piráti tak leží v žaludku? To v Chrudimi a okolí nenajdete jiné téma na psaní? Do většiny vašich rubrik dáváte jen převzaté zprávy a v některých rubrikách jsou zprávy staré několik týdnů.
Děkuji za podnět, kterak zlepšit mou práci. Chrudimské noviny jsou noviny hyperlokální, což znamená, že je primárně zajímá Chrudim a nejtěsnější okolí. Proto rubriky, které se přímo netýkají města, jsou většinově plněny tiskovými zprávami z krajských a jiných zdrojů. Opravdu není v silách jednoho člověka "realizovat" i tyto další materiály jinak. Stran Pirátů - "vládnou", tak jsou pod drobnohledem víc, než ti, kteří "nevládnou". S tím by měl každý politik počítat a divím se, že se tomu ještě někdo diví :-o
Obrázek uživatele Heboučký
#8463 Heboučký 11. Březen 2019 - 10:07
pes: Tak ono je konstatovat a konstatovat. Vyjma dyslektiků každý musí jasně vidět tu změnu rétoriky, pokud se článek zrovna nějak týká starosty či aktuálně vládnoucí koalice. A když jsme u toho, tak pan Valenta je stejný žurnalistický žoldák jako jeho kolega Zahrádka a též výsledná úroveň obou plátků je v zásadě tak nějak shodná... :-)
Tys ty noviny fakt začal číst až teď bo co? Já teda ne a snad proto můžu říct že vás (ANO + Piráty) ještě docela šetřej. Být to na mě dávno se vrtám v tom lichvářství Pilnýho a postihu Štěpánka za distruíbuci travičky zelený. Doporučuju zabrousit do minulosti a vyhledat si tady ty články o Řezníčkovi, Tejklovi a Trávovi.....Málečkovi. Možná pak přestaneš kňučet že jsou na tebe v žumpě zlí:-))))) Třeba http://chrudimskenoviny.cz/kategorie/postrehy/komu-pred-volbami-tecou-nervy-resi-sve-osobni-spory-trestnim-oznamenim-na-noviny
Obrázek uživatele ČECH
#8465 ČECH 12. Březen 2019 - 8:27
Třeba piráti "hlídali"otevřenou radnici,aby tam nepřišel nikdo,kromě jejich 35kamarádíčků z komisí.