Chrudimské noviny Zkratka přes Píšťovy leží místním v žaludku

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Zkratka přes Píšťovy leží místním v žaludku

Chrudim – Uzavírky a dopravní omezení, která trápí nejen Chrudimáky, ale i přespolní, opět nechaly vyhřeznou dávnému problému. Řidiči jen s minimální ochotou využívají oficiálních objížděk a se známou vynalézavostí volí jiné trasy. Třeba tu píšťovskou.

Zkratku přes tuto místní část přitom šoféři nevyužívají poprvé. Už před třemi lety tudy objížděli neustále ucpanou ulici Obce Ležáků. V těchto dnech je pro změnu neprůjezdná část Václavské ulice na Vlčí hoře, takže příjezdové trasy ze Slatiňan do Chrudimě jsou značně zredukovány. Výsledkem jsou fronty v ulici Obce Ležáků a zkracování cesty přes Píšťovy.

Na svém posledním jednání toto téma otevřeli i členové dopravní komise rady města. Někteří obyvatelé Píšťov si totiž „komisařům“ stěžovali, že přes lokalitu se zahušťuje tranzit aut, přestože se místní komunikace nacházejí v pěší zóně, kam je omezený vjezd. Situaci je prý potřeba řešit. Členové komise o tomto problému diskutovali s tím, že bude nutné zorganizovat setkání s občany a probrat s nimi vhodné řešení. Nabízí se například zaslepení u železničního přejezdu, nebo změna dopravního značení na zákaz jízdy mimo dopravní obsluhy.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele karel1
#8530 karel1 9. Květen 2019 - 19:15
A co ulice k Presům.Mnoho aut která se ani nevyhnou a cesta v dezolátním stavu.Na tu město zapomnělo ,nebo tam nebydlí nikdo "angažovaný"?
Obrázek uživatele karel1
#8531 karel1 10. Květen 2019 - 14:43
To je pořád komise komise,na co živíme MP.Jo pardon oni dojdou akorát na náměstí vybírat pokuty za špatné parkování dál je to daleko. Já jím klidně půjčím kolo.
Obrázek uživatele platek
#8536 platek 14. Květen 2019 - 18:35
karel1: To je pořád komise komise,na co živíme MP.Jo pardon oni dojdou akorát na náměstí vybírat pokuty za špatné parkování dál je to daleko. Já jím klidně půjčím kolo.
Karliku...MP byla zrizena hlavne aby resila verejny poradek...k doprave ma pouze prispivat...takze co takhle zajit na PČR na dipravku at taky neco delaji :-D
Obrázek uživatele karel1
#8544 karel1 16. Květen 2019 - 14:53
platek: Karliku...MP byla zrizena hlavne aby resila verejny poradek...k doprave ma pouze prispivat...takze co takhle zajit na PČR na dipravku at taky neco delaji :-D
Tak proč otravuje v pěších zonách ve městě a ne v Píšťovech.Plátku plátečku? Ona k dopravě nepřispívá ona jen inkasuje pokuty kde se jí hodí.A stáťáci? To ještě funguje?Já myslel,že je zrušily, potkávám jen nehodovku.