Chrudimské noviny Parčík u Centrálu? Možná za tři roky

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Parčík u Centrálu? Možná za tři roky

Chrudim – Předvolební sliby jsou jedna věc a povolební realita věcí docela jinou. Než město najde finance na rekonstrukce parčíků a fontánek, bude nejspíše nuceno půjčit si peníze i na stavbu kanalizace v Medlešicích. Jak k tomu ale přijde parčík u Hotelu Centrál, s jehož stavem si dělal starosti lokální patriot, městský radní Josef Káles (Chrudimáci)?

Ještě za minulého vedení radnice nechalo město opravit zdejší skulpturu „Transport síly“. Na další úpravy však již chyběly jak peníze, tak energie. Především fontánka, která je v současnosti spíše rejdištěm čolků a divokých kachen, ležela v žaludku nejen místním obyvatelům současným, ale též minulým. K nim patří právě zmiňovaný politik Káles, jehož rodina dlouhý čas vlastnila proslavený dům na náměstíčku u regionálního muzea. A ten leží od parčíku u Centrálu skutečně jen pár minut chůze.

Dům už sice rodina nevlastní, ale místo je Kálesovým stále blízké. Revitalizace ostudně zanedbané fontány si tak našla cestu i do předvolební rétoriky Chrudimáků. Řešit nedalekou Husovu ulici a revitalizaci panelového sídliště, je přeci jen příliš velké sousto.

V letošním roce město s opravami nepočítá. Nepočítá s nimi ani v roce 2020. V rámci střednědobého výhledu, o němž mají v pondělí 17. června jednat městští zastupitelé, je tato akce teoreticky připravena na rok 2022. Uvažuje se o částce 5 milionů korun.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Chrudim Ák
#8611 Chrudim Ák 11. Červen 2019 - 16:47
5mega? Vždyť máme pracák plný práceschopných lidí, kteří motyčkou chodníky "repasují" a fontánu zboří, případně za dozoru erudované osoby restaurují za zlomek částky, ne? No, počkáme si na vývoj situace, tedy na další radnici, současná zřejmě nepřežije.