Chrudimské noviny První ročník Senior festivalu byl úspěšný

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

První ročník Senior festivalu byl úspěšný

Chrudim - Novou tradici zahájil Spolek Hurá na Výlet za podpory Pardubického kraje a města Chrudim minulou sobotu v Chrudimi. Jejich prvního Senior festivalu se zúčastnilo na tisíc seniorů, pro které dojely svozové autobusy do desítek obcí a měst v kraji. Organizátoři pro ně připravili program v Klášterních zahradách a na Resselově náměstí, který vyvrcholil vystoupením Moravanky a známého dua Eva a Vašek.

Spolek Hurá na Výlet navázal na to, jak za pomocí sponzorů a hlavně mnoha dobrovolníků nabízí v průběhu roku seniorům společné výlety za přijatelné ceny a další společný program. Tentokrát se jeho členové rozhodli uspořádat velkou akci přímo v Chrudimi a seniory tam zdarma dovézt autobusy.

Poděkování si zaslouží všichni naši partneři, ale také desítky dobrovolníků, bez nichž by se Senior festival neobešel. Věřím, že na letošní úspěšný začátek navážeme i v příštím roce,“ konstatuje Tomáš Martinek, předseda Spolku Hurá na Výlet.

Velmi rádi jsme se k Senior festivalu připojili v rámci našich aktivit nazvaných Pardubický kraj pro rodinu. Rodina totiž nejsou jen děti a rodiče, ale také starší generace, na kterou se často trochu zapomíná,“ říká krajský radní Pavel Šotola (KDU - ČSL) a pokračuje: „Snažíme se, aby se k seniorům dostaly potřebné informace, které jim mohou usnadnit řešení různých problémů, a taková akce spojená navíc s řadou příjemných prožitků, je k tomu ideální příležitostí.“

Klášterní zahrady v Chrudimi poskytly i ve velkém horku účastníkům potřebný stín včetně dalšího zázemí a staly se ideálním místem pro takovou akci, což uvítal i starosta města František Pilný (ANO 2011).

red

Reklama

Obrázek uživatele devin m
#8620 devin m 18. Červen 2019 - 11:40
Tak trošku té kvalitní kultůry jako odměna pro voliče ANO a komunistů snad neurazí :-))).
Obrázek uživatele Ivča
#8622 Ivča 19. Červen 2019 - 13:11
No teď jste pane Devin M. silně urazil mě. Bylo to fajn, škoda jen, že na náměstí se hrálo naprosto bez diváků...to jen poznámka pro pořadatele pro příště.
Obrázek uživatele Heboučký
#8623 Heboučký 19. Červen 2019 - 13:19
Ivča: No teď jste pane Devin M. silně urazil mě. Bylo to fajn, škoda jen, že na náměstí se hrálo naprosto bez diváků...to jen poznámka pro pořadatele pro příště.
Hele Romčo, příště už si tam určitě nacpeš i ty svoje ezotériky :-D tak se nečil.
Obrázek uživatele borůvka
#8624 borůvka 19. Červen 2019 - 19:43
Je smutné, když se tady vyjadřují lidé s minimálním sociálním cítěním, zřejmě jim je cizí tématika seniorů, zřejmě nemají v rodině nikoho, s kým by takové problémy prožívali. Můj obrovský obdiv mají všichni, kdo seniorům připraví program typu chrudimského festivalu a další aktivity. Společné setkání, nové zážitky, hudební vzpomínky na mládí ... to vše stimuluje člověka v pokročilém věku, odvrátí se psychické problémy, deprese, nachází motivaci k pozitivnímu myšlení. Jak říkám - kdo nemá v rodině seniora v pokročilém věku se zdravotními problémy, tak jenom ten se tu uboze a ironicky bude vyjadřovat o účelové kultuře.