Chrudimské noviny Kam zmizely informace o požáru ve Slezské ulici?

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Kam zmizely informace o požáru ve Slezské ulici?

Chrudim – Zatímco některými zásahy se hasiči, policisté a strážníci městské policie pochlubí rádi, informace o dalších se snaží potlačovat jak na sociálních sítích, tak i v tištěných médiích a dokonce i v oficiálních svodkách. Takže, zatímco video ze smrtelné nehody u Píšťov najde čtenář na webu ještě dnes, podrobnosti k požáru ve Slezské ulici, který se udál minulý týden, nikoli.

Jedno z místních periodik zprávu o tragické události vydalo prakticky okamžitě poté, co se jednotky hasičů vrátily na základnu. Dnes, tedy, v pondělí 15. července, by však čtenář článek hledal marně. Zmizel.

Stejně tak informace o údajné sebevraždě místního záchranáře nepřináší pravidelná svodka městské policie ze dne 11. července, kdy k události došlo. Mlčí rovněž informační server policie státní. Jakákoliv zmínka o hořícím autě a nešťastníkovi uvnitř byla vymazána i ze sociálních sítí. Kratičkou zprávu o výjezdu zveřejňuje pouze web „pozary.cz“: „K ohlášenému požáru osobního automobilu byli vysláni chrudimští profesionální hasiči do Slezské ulice v Chrudimi. Plameny napáchaly škodu za 300 tisíc korun, jeden člověk zemřel,“ uvádí „ohnisko žhavých zpráv“.

Úcta k zemřelému je, samozřejmě, správná a chvályhodná. Vadou na kráse této ctnosti je však v tomto případě selektivní aplikace podle vzoru „někteří jsou si rovnější“.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele anel
#8637 anel 15. Červenec 2019 - 11:23
Článek nezmizel.Dnes , tedy 15.7. je stále možné si jej dohledat. https://novinychrudim.cz/2019/07/11/ve-slezske-ulici-explodovovalo-auto-v-jeho-vraku-bylo-nalezeno-ohorele-telo-muze-ktery-mel-spachat-sebevrazdu-z-nestastne-lasky/
Obrázek uživatele karel1
#8638 karel1 15. Červenec 2019 - 14:05
Právě kvůli takovým jako jste Vy pane Valenta.
Obrázek uživatele borůvka
#8639 borůvka 16. Červenec 2019 - 8:02
Hyenismus a konkurence redaktorů nezná mezí, slovo "pieta" je absolutně mimo jejich myšlení. Budeme se zabývat "rovností" nebožtíků, aby se zvýšila atraktivita daného článku??
Obrázek uživatele Július Šuman
#8640 Július Šuman 16. Červenec 2019 - 8:13
borůvka: Hyenismus a konkurence redaktorů nezná mezí, slovo "pieta" je absolutně mimo jejich myšlení. Budeme se zabývat "rovností" nebožtíků, aby se zvýšila atraktivita daného článku??
Je mi z pana redaktora na blití. Kromě Pirátů už tahle novinářská lůza kope i do nebožtíků. Jak může někdo bez špetky odbornosti vykonávat práci novináře je mi záhadou. Pravděpodobně byla hlavní podmínka pro přijetí poslouchat na slovo místního developera, než mít novinářské zkušenosti...
Obrázek uživatele xyz
#8641 xyz 16. Červenec 2019 - 11:12
Možná by stačilo přinést obecnou informaci. Tabu plodí akorát různé verze a fámy, což může být horší než skutečnost. I nebožtíci si nejsou rovni, protože nebýt to syn významnější osoby, tak to je všude na webech. Upřímnou soustrast.
Obrázek uživatele Marsed
#8642 Marsed 16. Červenec 2019 - 11:31
Pane Valento, určitě máte také na mysli i Váš příspěvek ohledně mobilního rozhlasu, kde proběhla jistá diskuze. Pokud si pamatuju, řešilo se to, že Vámi podané informace se až tak moc nezakládají na pravdě. A Vaše reakce byla hodná "profíka", že jste ten článek malinko poupravil a tím jste trochu másla z hlavy smyl, ale defacto udělal blbce z toho, kdo na chyby upozornil. No a aby toho nebylo málo, příspěvek se záhy jako mávnutím kouzelného proutku úplně vypařil....? Asi i tohle máte jistě na mysli, kam se ztrácejí informace a dokonce celé příspěvky, že? Přeji Vám hezký den a hlavně mír a klid v duši..
Obrázek uživatele karel1
#8659 karel1 19. Červenec 2019 - 20:01
xyz: Možná by stačilo přinést obecnou informaci. Tabu plodí akorát různé verze a fámy, což může být horší než skutečnost. I nebožtíci si nejsou rovni, protože nebýt to syn významnější osoby, tak to je všude na webech. Upřímnou soustrast.
Jenomže takové hyeny jako samozvaný zkrachovalý černoprdelník Valenta z toho dělají senzaci.přitom je to jen lidská zrůda a troska co nic nedokázala. Fuj fuj fuj a to si hraje na novináře a nic nedokázal jen plivat a provádět rektální Alpinismus, hold Valenta.Co chtít od zkrachovalého člověka -"novináře" hyena. Divím se že ho majitel ještě podporuje asi je stejný jako on.