Chrudimské noviny "Investice do vodovodu a kanalizace ve městě stojí," říká Řezníček

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

"Investice do vodovodu a kanalizace ve městě stojí," říká Řezníček

Chrudim – Neochota vedení města ustoupit údajnému tlaku vedení VaKu, může vést k nepříjemným situacím. Vliv, na nějž má druhé největší město Pardubického kraje z pozice významného vlastníka akcií nárok, se smrskává na sbírání drobků z pomyslného stolu vedení společnosti. Opoziční politici přitom mají jasno, jak postupovat dál.

Odmítáme aby VaK určoval, koho máme nominovat do představenstva firmy, kde máme přes 20% podíl. Trváme na nominaci starosty Pilného,“ uvádí ve svém krátkém prohlášení zdejší vládnoucí Piráti. Zatvrzelost, s níž k situaci přistupují, může přitom souviset s tím, že pirátský kandidát do vedení VaKu, městský zastupitel Daniel Lebduška ve volbě absolutně „vybouchl“. V duchu švejkovského „zabili jste mi strejčka, tady máte přes držku“.

Opoziční politik Roman Málek (Koalice pro Chrudim) navrhl nedávno určitou formu smírného řešení. Nakolik byl tento nápad myšlen vážně, ví nejspíše jen sám Málek. Místostarosta Petr Lichtenberg (Chrudimáci) je totiž již dnes evidentně nejslabším článkem radničního řetězu a na svou funkci ve vedení města nestačí.

Jaký je názor bývalého starosty a člena dozorčí rady VaKu Petra Řezníčka (SNK – ED)? „Dobrá, neprošel kandidát do představenstva. Jedním z následků je, že příslušný segment investice do vodovodní a kanalizační soustavy pro letošní rok odpískal. Jak tedy vypadá v praxi ztráta vlivu ve VaKu a neschopnost něco dojednat? Letos se měl měnit vodovod V Tejnecku za 4,2 milionu korun a v České ulici za 1,5 milionu korun. Obě akce stojí,“ komentuje Řezníček tvrdohlavou politiku koalice ANO 2011, Pirátů, Chrudimáků a ČSSD.

V samotné koalici však na věc podle všeho nepanuje jednotný názor, jak by se možná na první pohled zdálo. Dle prosakujících informací z radničních kuloárů, které v podstatně „přefiltrované“ podobě předávají třeba Piráti členům své strany, se zdá, že především Chrudimáci se svou touhou po nezadlužování města jsou oním pověstným „kamenem úrazu“. Máme dílčí koaliční neshody, především v souvislosti s nutnými investicemi do kanalizace v Medlešicích a koaliční dohodě o nezadlužování,“ uvádí v jednom z reportů místostarosta Pavel Štěpánek (Piráti).

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Lover.of.lobster
#8802 Lover.of.lobster 22. Srpen 2019 - 11:19
Do teď tam seděli politici starého střihu. Ovšem doba žádá nové přístupy, takže teď řídí město lichvář a pak ještě člověk v insolvenci, který neuřídil ani vlastní život. Lichtenberg neřídí nic, protože na funkci nestačí. No a to je právě ta změna.