Chrudimské noviny Komunitní lednice je nově k dispozici v Novoměstské ulici

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Komunitní lednice je nově k dispozici v Novoměstské ulici

Chrudim – Komunitní centrum „Dvorek“, EDDA v Novoměstské ulici zná ve městě asi každý. Probíhají tu oblíbené akce, jichž se účastní nejen maminky s drobotinou, ale třeba i tělesně postižení, rodiče samoživitelé a osoby ohrožené sociálním vyloučením. Nyní tu zájemci najdou i „komunitní lednici“.

Jak to funguje? Kdokoli může přinášet a odnášet potraviny, jak se mu zlíbí. Potraviny, které chce zájemce darovat a jsou připravené doma, je třeba označit štítkem s datem uvaření. Trvanlivé potraviny tuto cedulku mít nemusí. Komunitní lednice nabízí alternativu. Jídlo, jež by skončilo v kontejneru, protože ho člověk již nestačí spotřebovat, udělá radost někomu jinému. Lednice na „Dvorku“ je přístupná denně od 9 do 16 hodin.

Veřejnou lednici v roce 2016 otevřeli v Radoušově ulici také místní Piráti. Příliš se ale neosvědčila a po většinu času své existence zela prázdnotou. Zda „komunitní lednici“ v Novoměstské ulici potká lepší osud, ukáže až čas.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele karel1
#8936 karel1 15. Říjen 2019 - 21:42
Díky městu máme i na trávníkách komunitní kopřivy a u nás dokonce i komunitní rajčatovník. :-) "-) Jen bohužel už je poznamenám mrazíkem.