Chrudimské noviny Senioři se nemohli dostat ze hřbitova

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Senioři se nemohli dostat ze hřbitova

Chrudim – Hřbitovy čeká v těchto dnech suverénně největší nápor za celý rok. Dušičky, neboli „Památka všech věrných zemřelých“ se blíží a jinak sekulární a ateistický národ opět najde cestu na nekropole ke svým předkům. Nejinak je tomu v druhém největším městě Pardubického kraje. V Chrudimi na ně však čeká jedna „drobná“ nepříjemnost.

Největším zdejším hřbitovem je ten, který se rozprostírá kolem bývalého farního kostela svatého Kříže. V úterý 29. října se sem vydala i dvojice seniorů až z dalekého Ostravska. S sebou měla vnoučata. Když však před šestou večerní chtěli návštěvníci hřbitov opustit, branka se ne a ne otevřít. „Někdo nás tu zamknul. Jak se teď dostaneme ven, opravdu netuším. Hledali jsme kontakt na technické služby, ale tam už telefon nikdo nezvedá,“ konstatovala „uzamčená“ seniorka. Rodině tak nezbylo, než hřbitov obejít a zkusit štěstí s bránou u vojenského pohřebiště. Ta už byla otevřená.

Opětovným zkoušením se však podařilo rozhýbat i „zamčenou“ branku hlavního hřbitovního vchodu. Nezasloužila by si tato nejvyužívanější dvířka lepší péči tak, aby k podobným incidentům nedocházelo? Evidentně se snadno zaseknou a především důchodci s nimi potom marně zápasí.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Július Šuman
#8963 Július Šuman 30. Říjen 2019 - 9:28
Příště, Valento, už čekám snad jen příspěvek ve stylu TV Nova o seniorovi zaklíněném pod kořenem.
Obrázek uživatele honza
#8964 honza 30. Říjen 2019 - 11:26
ne, bude to o přejeté kočičce
Obrázek uživatele Jana Novotná
#8965 Jana Novotná 30. Říjen 2019 - 12:17
Mě přišel ten článek k věci, už z toho důvodu, že se mi nedávno stalo to samé.
Obrázek uživatele Jakub Valenta
#8967 Jakub Valenta 31. Říjen 2019 - 9:51
Július Šuman: Příště, Valento, už čekám snad jen příspěvek ve stylu TV Nova o seniorovi zaklíněném pod kořenem.
Díky za námět, diletante!