Chrudimské noviny Josef Káles ml.: Reakce na opoziční prohlášení

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Josef Káles ml.: Reakce na opoziční prohlášení

Někteří si pletou politiku s divadlem. Nejen to. Někteří se dokonce neubrání nutkání veřejně lhát. Opozice složená z SNK ED, ODS a KDU-ČSL dnes představila prohlášení, v kterém kvůli "přístupu" nové koalice" oznamuje, že se nebude účastnit radničních schůzek a budou se věnovat "opoziční práci" - to znamená asi tedy docházet na jednání zastupitelstva a veřejně uvádět nepravdivé informace. Tak tedy:

1. Ať opozice předloží jakékoliv důkazy o tom, že existuje dohoda mezi novou koalicí a KSČM. Nic takového neexistuje. Společně s radní Vlaďkou Michalovou jsme asi ti největší antikomunisti v zastupitelstvu města. Ani ve snu by mě nenapadlo jít do jakékoliv dohody s komunisty, musel bych se za sebe stydět. Zároveň jsme odmítli podpořit zastupitele KSČM jako pověřeného zastupitele pro územní plán. Koalice i za odporu KSČM zrušila čestná občanství komunistickým vrahům. Je třeba také vzpomenout, jaká spolupráce fungovala v minulosti právě mezi vedením SNK ED a ODS s KSČM. Je třeba vzpomenout na to, jak se skládala koalice v roce 2014, kdy se vážně jednalo o tom, že tyto tři zmíněné strany budou koaličně spolupracovat v městské radě. Tedy v tomto je prohlášení nejen lživé, ale rovněž pokrytecké.

2. Byla to právě nová koalice, která zavedla informační setkání s opozičními zastupiteli před jednáním zastupitelstva, aby bylo více času projednávané body rozebrat a diskutovat o nich. Cílem bylo zlepšit spolupráci a hlavně komunikaci mezi koalicí a opozicí. Aby se už nestávalo, tak jako za minulého vedení, že napíšete starostovi a místostarostům a nedočkáte se odpovědi.

Upřímně mě mrzí postoj bývalých představitelů města. Hlavně u pana bývalého starosty musíme rok sledovat, jak se těžce se ztraceným postem vyrovnává a na schůzkách působí uraženě. Nerozumím tomu, čekal bych od člověka s takovými životními zkušenostmi větší nadhled. A krásnou tečkou za celou touto „kauzou“ je to, že tiskové prohlášení opozice vyšlo zatím pouze na portálu provozovaném chrudimským developerem, který si dokonce zahrál i hlavní roli v pořadu Reportéři ČT o chrudimské průmyslové zóně.

Prosím, konec útrpných prohlášení a uražených póz.

 

Josef Káles, městský radní Chrudim

Reklama

Obrázek uživatele Heboučký
#8972 Heboučký 7. Listopad 2019 - 11:24
1) to že o něčem nevíš fakt neznamená že to neexistuje. Větší naivní voly si tam Franta fakt přát nemoh :-))))) Stačí se podívat jak komáři hlasujou a je jasno. Náhodička žejo :-))) Prostěs naletěl ale Peťa holt potřebuje pracha tak držíte basu no. 2)zase. Franta vás vypek. Šlo a de jen o způsob jak nakrmit "novináře" Zahrádku a udělat z opozice vonuce blbý pitomý. Klidně to omlouvej.....stejně jako ses čertil na ty vaše úspory a skutek...utek žejo :-))) Solíte ještě víc než ti minulí. Politici prostě lžou a vy nejste vyjímka. Konec: Kňů, kňů... :-))) Skus příště napočítat do deseti a pak psát. Tyhle progesteronový kecy jsou fakt směšný.
Obrázek uživatele Diké
#8973 Diké 8. Listopad 2019 - 10:19
Tak jsem se schváleně podívala na jmenné hlasování posledního zastupitelstva a z něho je patrné, že komunisti hlasovali ve dvou bodech proti koalici. Vaše argumenty jsou tedy značně chatrné. Hezký den všem.
Obrázek uživatele Heboučký
#8974 Heboučký 8. Listopad 2019 - 20:57
Diké: Tak jsem se schváleně podívala na jmenné hlasování posledního zastupitelstva a z něho je patrné, že komunisti hlasovali ve dvou bodech proti koalici. Vaše argumenty jsou tedy značně chatrné. Hezký den všem.
Podívat ses nemusel, přesto je jasný, že většinou hlasovali s váma. Piráti prostě naletěli stejně jako Svobodný.
Obrázek uživatele ČECH
#8981 ČECH 11. Listopad 2019 - 15:35
Jak pan Káles junior může sledovat dění v Chrudimi,když přebývá v Brně ?Vidí,jak Chrudim vzkvétá díky vládnoucí koalici? V hodnocení kvality života v Česku naši krásnou Chrudim přeskočily např,Hlinsko,Přelouč,Lanškroun,Holice,.................v rámci kraje jsme na 10místě,86v Česku. Tak si raději zameťme každý před svým domem,a mejte se rádi a věřte na zázraky.
Obrázek uživatele Karel7
#8983 Karel7 12. Listopad 2019 - 12:26
ČECH: Jak pan Káles junior může sledovat dění v Chrudimi,když přebývá v Brně ?Vidí,jak Chrudim vzkvétá díky vládnoucí koalici? V hodnocení kvality života v Česku naši krásnou Chrudim přeskočily např,Hlinsko,Přelouč,Lanškroun,Holice,.................v rámci kraje jsme na 10místě,86v Česku. Tak si raději zameťme každý před svým domem,a mejte se rádi a věřte na zázraky.
https://www.chrudim.eu/terminy%2Djednani%2Dkomisi%2Drady%2Dmesta%2Dchrudim/d-9632/p1=1113 Jednání komise Zdravého města a MA 21 Termín středa 20. 11. od 15.00 hod Zasedací místnost starosty, budova MěÚ , Resselovo náměstí 77, 2. patro Program audit udržitelného rozvoje participativní rozpočet příprava oslav 20 let zdravého města různé
Obrázek uživatele Karel7
#8984 Karel7 12. Listopad 2019 - 12:50
https://www.chrudim.eu/assets/File.ashx?id_org=5429&id_dokumenty=10292 Termín konání obhajoby komise Zdravé město a MA 21; 13. 11. 2019 v 10:00 hod; Přednáškový sál Muzea