Chrudimské noviny Změní se trasování silnice I/17?

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Změní se trasování silnice I/17?

Chrudim – Způsobů, jak vyřešit neuspokojivou dopravní situaci ve městě, může být hned několik. Mnozí s nadějí vzhlížejí k dokončovanému obchvatu města, který by měl přetíženým silnicích ulevit. Další doufají v přeložku silnice I/17, jež by spojila obchvat s průmyslovou zónou. „Kosmetické“ úpravy této silnice přímo v centru města jsou již nyní na pořadu dne.

Vyplývá to alespoň z posledních jednání dopravní komise, která, krom případného spojení Chrudimě s Pardubicemi trolejbusy, probírala i bod, jejž předložil místostarosta zodpovědný za dopravu, Pirát Pavel Štěpánek.

Místostarosta Štěpánek členy komise informoval o záměru města trasovat vedení silnice I/17 od okružní křižovatky Bohemia směrem na „kruhák“ u bývalého hotelu Bída, kruhový objezd u Lidlu a dále Dašickou ulicí na křižovatku u místní části Vestec. V současné době tato komunikace vede od „kruháku“ u hotelu Bohemia Čáslavskou ulicí.

Budou probíhat jednání s Ředitelstvím silnic a dálnic, správou Pardubice a Pardubickým krajem nad možným novým způsobem vedení zmiňované komunikace I/17. Důvodem je převedení stávající silnice I/17 v úseku Palackého třída a Obce Ležáků do silnice druhé třídy. Těmto změnám je vhodné uzpůsobit provoz na silnicích ve městě.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Július Šuman
#9131 Július Šuman 14. Únor 2020 - 9:40
Příště by stálo za pokus napsat článek způsobem, který bude dávat smysl...
Obrázek uživatele Lajos
#9132 Lajos 16. Únor 2020 - 1:20
Nějak jsem se v tom trasování, jak je popsáno v článku, ztratil. I/17 vede od Čáslavi na Mýto. Takže jde o to, kudy se protáhne Chrudimí? Předpokládám, že příjezd od Čáslavi Čáslavskou ulicí je daný, protože jinudy to nejde. A pak to teda má jít od Lidlu Dašickou k obchvatu? Pokud to je takto míněno, nechápu tu zmínku v článku o Čáslavské ulici, kde se logicky nic měnit nemůže, protože tady žádný obchvat není.
Obrázek uživatele Heboučký
#9133 Heboučký 17. Únor 2020 - 9:06
Július Šuman: Příště by stálo za pokus napsat článek způsobem, který bude dávat smysl...
Jako....tady už všichni věděj, že seš blbej jak punštok ale dávat to najevo v každým druhým příspěvku je fakt nutný? Chápu že neviš kudy ta cesta vede co je trasování a tak. I tak se vysemeníš se svym moudrem....asi jako bys komentoval článek o jaderný fizice....že mu jako nerozumiš :-))) Skus si votevřit mapičku dobrá rada vod kamoše z mokry čtvrti.
Obrázek uživatele Július Šuman
#9134 Július Šuman 17. Únor 2020 - 13:01
Heboučký: Jako....tady už všichni věděj, že seš blbej jak punštok ale dávat to najevo v každým druhým příspěvku je fakt nutný? Chápu že neviš kudy ta cesta vede co je trasování a tak. I tak se vysemeníš se svym moudrem....asi jako bys komentoval článek o jaderný fizice....že mu jako nerozumiš :-))) Skus si votevřit mapičku dobrá rada vod kamoše z mokry čtvrti.
Asi je dobře, že tento plátek dává diletantským pisálkům, Vám a podobným existencím prostor k veřejnému ztrapnění se. Osobní útoky z Vaší strany, kterými se tu dlouhodobě zesměšňujete, jen podtrhují úroveň Vaší vyspělosti. Pěkný den.
Obrázek uživatele emik
#9138 emik 19. Únor 2020 - 1:04
Július Šuman: Asi je dobře, že tento plátek dává diletantským pisálkům, Vám a podobným existencím prostor k veřejnému ztrapnění se. Osobní útoky z Vaší strany, kterými se tu dlouhodobě zesměšňujete, jen podtrhují úroveň Vaší vyspělosti. Pěkný den.
nenadávej mu, on to je totiž fizik !!!