Chrudimské noviny Hrozba nákazy coronavirem zavírá nemocnici

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Hrozba nákazy coronavirem zavírá nemocnici

Pardubice/Chrudim – Na všech odděleních léčebné péče v zařízeních Nemocnice Pardubického kraje je s okamžitou platností vyhlášen zákaz návštěv. Důvodem k tomuto preventivnímu opatření je nepříznivá situace v šíření nákazy COVID-19 v Evropě, zejména v Itálii, a výskyt onemocnění v České republice. Zákaz návštěv se týká všech pracovišť Nemocnice Pardubického kraje, tzn. pardubické, chrudimské, orlickoústecké, litomyšlské a svitavské nemocnice.

Pacienti v nemocnicích bývají imunitně oslabení a je nutné je chránit před zavlečením nákazy, které by způsobilo výskyt těžkých případů onemocnění. Stejně tak je potřebné chránit personál, který se o tyto pacienty stará,“ vysvětlil generální ředitel Nemocnice Pardubického kraje Tomáš Gottvald. Nařízení platí od 5. března 2020 do odvolání po zlepšení epidemiologické situace. „Opatření bude zrušeno na základě zhodnocení situace epidemiologickou komisí Nemocnice Pardubického kraje,“ dodal Gottvald.

Přítomnost otců u porodu či doprovod dětských pacientů je nadále možný, ovšem za předpokladu bezinfekčnosti. To znamená, že dotyčná osoba nejeví příznaky respiračního onemocnění a v posledních čtrnácti dnech nepřicestovala z oblasti zasažené koronavirem.

red

Reklama

Obrázek uživatele karel1
#9212 karel1 8. Březen 2020 - 19:57
Kdy zavřou politiky?