Chrudimské noviny Město musí odložit některé z plánovaných investic

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Město musí odložit některé z plánovaných investic

Chrudim – Je jasné, že nepříznivá situace, při níž prakticky celý národ sedí v karanténě a některá odvětví vůbec nemohou svobodně podnikat, musí jak stát, tak obce počítat s výpadkem příjmů. Nejinak je tomu v Chrudimi. Vedení města proto už dnes počítá, jaké akce bude třeba odložit a které zcela zrušit.

Investice má na starosti místostarosta Aleš Nunvář (Piráti). „Budeme se muset uskromnit, a to nejen v kolonce investic. Rozdělil jsem plánované investiční projekty na zrušitelné / obtížně zrušitelné / nezrušitelné. V první vlně opatření jsme z kategorie zrušitelné vybrali akce za téměř 8,8 milionu korun, zmíním jen ty větší – palubovky v hale ZŠ U Stadionu si budou muset počkat. Stejně tak odkládáme výstavbu ČOV v MŠ v Topoli. V MŠ Strojařů se letos obejdou bez zahradního domku. Nebudeme měnit okna v komunitním domě číslo popisné 60 v Komenského ulici. Chodník Tesco – Bělidlo letos také nepostavíme. Ani nebudeme tolik rozšiřovat městskou optickou síť,“ vyjmenovává místostarosta ty záměry, které pravděpodobně letos odloží k ledu.

Započaté projekty, které běží, jak by měly:
Rekonstrukce MŠ U Stadionu – stav: dle HMG (časového harmonogramu postupu práce), plánované dokončení: srpen 2020
Terminál – stav: dle HMG, plánované dokončení: říjen 2020
Skatepark – stav: dle HMG, plánované dokončení: srpen 2020

„Nadto probíhá několik menších oprav a dílčích rekonstrukcí na našich MŠ – Nejedlého, Malíka, U Stadionu – a ZŠ Malíka a základní umělecké školy, využíváme stavu, že jsou prázdné. Také opravujeme chodníky, například v Topoli a v Akátové ulici na Rozhledně. Vybrali jsme dodavatele na opravu střechy divadla a připravujeme zahájení výběrového řízení na výstavbu sjezdu ke sportovištím – tuhle akci bych opravdu nerad rušil,“ uzavírá místostarosta, který bydlí v lokalitě, jíž vybudování nového sjezdu ke sportovištím do Klobásova nejvíce pomůže.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Karel7
#9248 Karel7 28. Březen 2020 - 6:59
"... výstavbu sjezdu ke sportovištím – tuhle akci bych opravdu nerad rušil,“ uzavírá místostarosta, který bydlí v lokalitě ..." PRIORITU NÁKLADNÉ AKCE URČUJE BYDLIŠTĚ MÍSTOSTROSTY!!!
Obrázek uživatele karel1
#9249 karel1 28. Březen 2020 - 13:29
Karel7: "... výstavbu sjezdu ke sportovištím – tuhle akci bych opravdu nerad rušil,“ uzavírá místostarosta, který bydlí v lokalitě ..." PRIORITU NÁKLADNÉ AKCE URČUJE BYDLIŠTĚ MÍSTOSTROSTY!!!
To máte jedno kdo je místostarosta,zeptejte se p. Čechlovského, kde je v jeho oblasti první předělávala silnice a chodník.Určitě uhodnete bez nápovědy.
Obrázek uživatele Bleeer
#9250 Bleeer 28. Březen 2020 - 15:30
Ano, místostarosta bydlí v ulici Dostálova, které roky slibovaný sjezd ke sportovištím pomůže. Dále potom pomůže ulicícm: Na ostrově, Vrchlického, Jungmannovo nábřeží, V průhonech, U Valchy, Svatopluka Čecha a Koželužská. Už proto měl sjezd být dávno hotov. Ale nejen proto, on hlavně pomůže všem, kteří v lokalitě nejen bydlí, ale také ji využívají - třeba jako místo pro relaxaci, nebo tam jezdí na sportoviště. Zaplavat si, zabruslit, na fotbal, na atletiku, na workoutové hřiště, nebo prostě jen využívají chodník, který tudy vede, k procházce kolem řeky.