Chrudimské noviny Pilný aprílový žertík neustál

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Pilný aprílový žertík neustál

Chrudim – První duben, doba, v níž již tradičně strojí bližní na bližního vtípky a nejrůznější instituce vydávají falešné zprávy, je minulostí. Chrudimské noviny vydaly i v tento den článek, který byl evidentní „kachnou“. Starosta města František Pilný (ANO 2011), který v něm hrál nedobrovolně hlavní roli, však vtip neunesl.

Napsal bych to jinak, máme tu šmejdy, kteří se neštítí ani v těchto dnech pomlouvat, lhát, vydávat svoje lži za pravdu. Vždyť je apríl, bude jejich argument. Že tady už měsíc pracuje tým lidí téměř nonstop, že se každý z občanů snaží chránit, jak to jde, to jim je jedno. Ale já to možná chápu, vždyť když umí celé město, celá ČR táhnout za jeden provaz, tak jim se to nehodí do krámu, protože těmto gaunerům se daří jen tehdy, když jim někdo naslouchá. A teď bohužel pro ně – bohudík pro všechny slušné lidi, takový téměř nikdo není… My se nedáme,“ píše starosta Pilný ve svém emotivním vyjádření na facebooku. Přestože nevkládá odkaz na inkriminovaný text, z kontextu je zřejmé, kam svými slovy míří. 

Leitmotivem Pilného slov je: „... už měsíc tu pracuje tým lidí téměř nonstop…“ Chrudimské noviny se proto podívaly do starostova veřejně přístupného kalendáře, který si zájemce může rozklinkout na stránkách města. Nakolik jsou slova člověka, jenž nebyl schopný vysvětlit své neprůhledné podnikání, otázky novinářů ignoroval a nyní káže o morálce, pravdivá, lze ověřit na obrázku vloženém výše.

Starosta Pilný ve svém komentáři staví typického „slaměného panáka“. Tedy vkládá protistraně do úst, hlavy, tvrzení, jež tato nezastává. Slaměný panák je ukázkovým faulem, v diskusi nemá co pohledávat. V aprílovém článku totiž nebyl terčem vtipu „boj proti koronaviru“, ale několik představitelů místní politické scény. 

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Jana Moravcová
#9287 Jana Moravcová 2. Duben 2020 - 12:07
Naopak, pane Valento. Pan starosta Pilný situaci ustál s grácií, a navíc dokázal pojmenovat věci, tak jak jsou. Vy totiž nic než šmejd a gauner nejste, což dokazujete pravidelně na tomto webu.
Obrázek uživatele borůvka
#9288 borůvka 2. Duben 2020 - 13:23
Takže po ubohém APRÍLU vyplodil pan redaktor dnes další ubožárnu ... no tak tohle už je opravdu na diagnozu, chtělo by to vyhledat odborníka. Asi je nad jeho síly chápat, že v dnešní krizové situaci je každýmu "šumák" předvyplněný starostův veřejně přístupný kalendář, ale mluví za něj činy. No pan redaktor opět nezklamal :)
Obrázek uživatele Januška
#9289 Januška 2. Duben 2020 - 18:53
Shazovat zásluhy druhých v této těžké době je ubohé. Co děláte pro město vy, pane redaktore? Kromě toho, že štvete lidi proti radnici a plivete kolem sebe jed. Tady byla na místě omluva za váš ubohý aprílový žertík, ale toho vy byste nebyl schopen. Jste chudák.
Obrázek uživatele koala
#9290 koala 2. Duben 2020 - 19:23
Úroveň národa se pozná podle jeho humoru. Úroveň jednotlivých lidí pak podle schopnosti ho pochopit.
Obrázek uživatele honza
#9292 honza 3. Duben 2020 - 6:47
právě naopak, každý normálně myslící, si musel uvědomit, že článek vyšel 1,4, tj na apríla
Obrázek uživatele emik
#9294 emik 3. Duben 2020 - 10:00
Mě to taky napřipadá moc košér. Kdyby bylo hned v prvním odstavci něco ad absurdum, dejme tomu, ale první odstavec je typicky valentovské plivání. Kdybych byl potrefenou osobou, líbilo by se mi to ještě míň. Možná to chtělo i autorizaci, když jde o starostu. To sportoviště měly legraci ok.
Obrázek uživatele ČECH
#9302 ČECH 6. Duben 2020 - 21:30
Milé dámy,pan Valenta náhodou zabodoval,a vy nemáte smysl pro tradiční aprílové žertíky. I pan starosta nepochopil,že s ůsměvem jde všechno lépe,ty svalnatá slova o šmejdech jsou zbytečná,,,,,,,,,,,žádné hrnce se neprodávají.