Chrudimské noviny Loutkářská Chrudim prý bude

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Loutkářská Chrudim prý bude

Chrudim – Dvě tradiční akce jsou symbolem léta v druhém největším městě Pardubického kraje. Letní prázdniny otevírá Loutkářská Chrudim, láme je na dvě polovice Salvátorská pouť. Nad jednou akcí vedení místní radnice vyřklo odsuzující ortel, druhé dalo palec nahoru. „Loutkárna“ se totiž konat bude.

Oba podniky jsou, samozřejmě co do počtu účastníků, nesrovnatelné. Loutkářská Chrudim zdaleka není divadýlkem pro nejmenší, ale spíše akcí loutkářů pro loutkáře, kde publikum je mnohdy jen trpěné, nutné zlo. Město se tento viditelný nedostatek snaží kompenzovat doprovodným programem v podobě koncertů více či méně známých kapel. Zda je letos radnice také povolí, není v tuto chvíli ještě jasné.

69. loutkářská Chrudim bude!! Z pověření a za finančního přispění ministerstva kultury pořádá NIPOS-ARTAMA, Spolek pro vydávání časopisu Loutkář a město Chrudim prostřednictvím organizace Chrudimská beseda,“ uvádí tiskový mluvčí radnice Aleš Prokopec.

Část Chrudimáků samozřejmě nadzvedla, jako prakticky vždy v nedávné minulosti, vizuální stránka plakátů a poutačů na 69. „Loutkárnu“. Láká prý spíše na alternativní přehlídku pro dospělé než na představení určená dětem.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Jana Novotná
#9361 Jana Novotná 27. Květen 2020 - 14:15
Ale to je přece hloupost. Jaký plakát lákající na alternativní přehlídku pro dospělé? Vizuální fantazie dětí je bezbřehá, není totiž není zformátována dogmaty, kterými jsme my dospělí vychováni.