Chrudimské noviny U Tesca otevřou lékárnu

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

U Tesca otevřou lékárnu

Chrudim – Nové obchodní prostory u OC Tesco jsou prakticky hotovy. Spekulace o tom, co se zde objeví a jaké zboží si tu Chrudimáci budou moci koupit, však nekončí. Chrudimské noviny již sice přinesly informace o tom, že restaurace zaměřená na hamburgery, americký Mc’ Donalds, to nebude, nic víc prozatím potvrzeno nebylo.

Druhé největší město Pardubického kraje je přitom na podobná obchodní centra velmi „bohaté“. Však také tyto supermarkety prakticky do jedné vyhladily běžné, malé samoobsluhy. Lidé proto často naříkají, že v samotném centru Chrudimě horko těžko nakoupí základní potraviny a hygienické prostředky. Čelit tlaku nadnárodních konglomerátů nedokáže žádný živnostník.

Starosta města František Pilný (ANO 2011) po několika dotazech z řad veřejnosti zapátral a napsal vedení Tesca v České republice dopis. Kupodivu, jinak na slovo skoupá britská firma starostovi odpověděla. V jednom z nově vybudovaných krámků má sídlit lékárna. Ta se otevře údajně v prosinci letošního roku. Další otevírání prozatím nespecifikovaných obchodů by mělo následovat.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Karel7
#9533 Karel7 24. Srpen 2020 - 18:31
A což taklhle Mlékárnu (s mléčným barem) místo Lékárny. Mlékárna by byla v Chrudimi i širokém okolí jedinou. Lékárna bude asi jedenáctá v Chrudimi. Za bolševíka byly v Chrudimi lékárny dvě a ještě držely nepřetržitou službu. Dnes v 17 hodin zavřeno s výjimkou jedné snad do 19:30 hodin.