Chrudimské noviny Současné vedení města prý jen dojíždí projekty připravené minulou koalicí

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Současné vedení města prý jen dojíždí projekty připravené minulou koalicí

Chrudim – V rámci pondělního jednání městského zastupitelstva, kde chyběl „zdravý-nemocný“ místostarosta Petr Lichtenberg (Chrudimáci), se dostalo i na položku „hospodaření města“. Přestože coronavirus řádí a omezuje výrazným způsobem život v České republice, podařilo se ho udržet v černých číslech.

„Výsledek hospodaření města Chrudim za první pololetí 2020 je 21 milionů korun plus. I v koronavirové krizi se podařil docela slušný výsledek. Uvidíme však, jak další pololetí,“ uvádí starosta města František Pilný.

Otevření zrekonstruované školky se zúčastnil i bývalý starosta Řezníček.  Foto: Chrudimské noviny

Podle některých kritiků to však poukazuje na jeden prostý fakt – město neinvestuje, v kase mu proto zbývají peníze. To však prý není pravda. Přesto při bližším pohledu je zřejmé, že většina investic a projektů byla nastartována minulým vedením radnice a to současné jen „slízává smetanu“. Jako v případě nedávno otevřeného skateparku a pirátské předvolební akce v něm.

Všechny akce samozřejmě nejsou dědictvím minulého vedení města, ale většina ano, to je samozřejmě pravda. Zvolili jsme přístup, že jsme staré projekty nevyhodili do koše, ale v některých pokračujeme, některé jsme urychlili a předělali – například MŠ U Stadionu. S některými už nešlo nic dělat – přednádraží, kde bych si dokázal představit lepší řešení,“ potvrzuje starosta Pilný.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Heboučký
#9612 Heboučký 23. Září 2020 - 15:29
Tak si to schrnem - sociální bydlení neni.....podle Štěpánka město o bejvalou Lamparnu zájem totiž nemá. Opravený chodníky nejsou. Co jako vlastně v pololetce tadle tragická koalice dokázala uskutečnit že svých programu?! Prosím redkaci aby se na to zaměřila a udělala nejakej sumář. Přide mi ze fakt jen dojiížděj rozjetý a nic víc.
Obrázek uživatele ČECH
#9613 ČECH 24. Září 2020 - 5:48
To je ta ZMĚNA,kterou si chrudimští reformátoři přáli!? Dřívější vedení fachčilo,nynější chlapci nemusí,a nebo slibují a slibují a..........toť jádro pudla.
Obrázek uživatele honza
#9614 honza 24. Září 2020 - 6:58
ČECH: To je ta ZMĚNA,kterou si chrudimští reformátoři přáli!? Dřívější vedení fachčilo,nynější chlapci nemusí,a nebo slibují a slibují a..........toť jádro pudla.
nikdo neudělá tolik, jako my umíme slíbit ..