Chrudimské noviny Busta Emila Zátopka se objeví na letním stadionu

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Busta Emila Zátopka se objeví na letním stadionu

Chrudim – Připomínat si slavné osobnosti, jež jsou svázané s minulostí, ale také se dny nedávno minulými v druhém největším městě Pardubického kraje lze různě. Od rozdávání v podstatě bezcenných ocenění „Osobnost města“, po pojmenování ulic a náměstí. Možností je samozřejmě více.

Ve vestibulu nové radnice na Resselově náměstí byly proto v minulých dnech odhaleny busty Přemysla Otakara II. a Elišky Rejčky. Odhalování bust se podle všeho pánům ve vedení města zalíbilo, plánují proto „realizaci“ další sochy. Na „Emiláku“, letním stadionu v ulici V Průhonech, by tak mohl nově hledět na sportovce a příchozí – kdo jiný než Emil Zátopek.

Stadion byl budován od 6. května 1951 a přes řadu problémů ho uvedli ne zcela hotový v roce 1954 do provozu, „pokřtěn“ byl jménem Emila Zátopka. Od 70. let se označování stadionu průběžně měnilo, například na Letní stadion AFK. Až v roce 1960 byla dokončena tribuna, následovaly ochozy a betonové stupně pro diváky, závěrečná kolaudace proběhla až v roce 1965.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Trunda
#9640 Trunda 12. Říjen 2020 - 12:02
Nesnáším vámi dlouhodobě používaný termín "Emilák", je to archaismus, který vám možná přijde zajímavý, dle mého názoru jej však již nikdo, kromě vás nepoužívá, a trochu mě to i přijde neuctivé vůči památce Emila Zátopka.
Obrázek uživatele ČECH
#9641 ČECH 12. Říjen 2020 - 14:32
Trunda: Nesnáším vámi dlouhodobě používaný termín "Emilák", je to archaismus, který vám možná přijde zajímavý, dle mého názoru jej však již nikdo, kromě vás nepoužívá, a trochu mě to i přijde neuctivé vůči památce Emila Zátopka.
My ,dříve narození máme vžitý Emilák.Naopak letní stadion mi připadá divný,sportuje se přece celý rok.