Chrudimské noviny Místní Piráti si volí vedení

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Místní Piráti si volí vedení

Chrudim – Místní „buňku“ Pirátské strany vede manželka místostarosty Pavla Štěpánka Nikola. Její funkční období se však krátí, blíží se totiž volba nového předsednictva. Z těch, kdo jsou Chrudimákům známí, se do něj chce dostat jak Nikola Štěpánková, tak i místostarosta Aleš Nunvář.

V případě Nunváře však nejde o nějakou honbu za funkcemi. Chrudimské Piráty totiž trápí poměrně velká personální nouze a zájemců o posty v lokálním předsednictvu rozhodně nepřehazují vidlemi. Hrozilo dokonce, že se chrudimské pirátské centrum spojí s tím pardubickým.

Na životaschopném MS Chrudimsko mi záleží, a i když jsem dost vytížen, tak pokud by se nenašel jiný důvěryhodný kandidát na předsedu, tak bych se raději o předsedu ucházel sám než čelit návrhům na spojení s MS Pardubicko. Můj postoj pramení z faktu, že vážně uvažuji o aspiraci na post lídra do příštích komunálních voleb v Chrudimi, kdy mít menší MS považuji za výhodu, z důvodu lepšího zacílení kampaní, a to jak v Chrudimi, tak v Chrasti, Heřmaňáku, ale také v Hlinsku,“ uvádí ke své kandidatuře místostarosta Aleš Nunvář.

Pro Nikolu Štěpánkovou je důležité dotažení výběru mediálního pracovníka, který by veřejnosti prezentoval úspěchy Pirátů v chrudimské lokální politice a též rozšíření členské základny. „V čem bych ráda pokračovala: v sázení stromu k 17. listopadu, v podpoře SK8 závodů, v neformálních akcích členů MS k stmelení týmového ducha a v udržení Chrudimského pirátského centra,“ píše Štěpánková.

Volit své vedení budou Piráti od pátku 30. října do pondělí 2. listopadu.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele ČECH
#9683 ČECH 1. Listopad 2020 - 17:15
Jaký je ten týmový duch?
Obrázek uživatele Jokl
#9684 Jokl 1. Listopad 2020 - 17:45
ČECH: Jaký je ten týmový duch?
Ani ne tak týmový duch, jako další pokračování pirátského family byznysu. Z bývalých dlužníků a nezaměstnaných se staly politické celebrity. Teď už si jenom nějak rozdělit funkce, aby to také něco hodilo.