Chrudimské noviny Udavači řádí, Vietnamci pomáhají

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Udavači řádí, Vietnamci pomáhají

Chrudim – Doba „coronavirová“ dokáže z lidí vytáhnout to nejlepší a mnohdy i to nejhorší. Strážníci městské policie sice výjezdy k těm, kdo odmítají nosit roušku, ve svých svodkách příliš nezmiňují, udavačů, kteří kontrolují vládní nařízení z bezpečí zpoza záclony, je však podle všeho dost.

Koncem října tak městská policie sděluje: „Ve 13.10 hodin byli strážníci přivoláni do Topolské ulice, protože tam na místě veřejně přístupném mladí lidé popíjeli alkohol. Hlídka všem těmto čtyřem dospělým osobám uložila za porušení vládního nařízení pokutové příkazy,“ píší strážníci. Kdo by čekal domluvu, čekal by marně.

 

Dobré zprávy, které ukazují na ty lepší lidské vlastnosti, se však objevují také. Třeba místní vietnamská komunita je ukázkovým příkladem, jak by si lidé měli v krizi pomáhat. „Prostě úžasní! Na jaře šili naši sousedé z vietnamské komunity kolem restaurace U Petra stovky roušek pro naše strážníky a sociální zařízení. Dnes podporují strážníky v náročné službě svým skvělým jídlem. To je pořádná vzpruha, a to jak energetická, tak i morální. Z celého srdce díky,“ uvádí tiskový mluvčí radnice Aleš Prokopec.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Jokl
#9694 Jokl 4. Listopad 2020 - 18:56
Pane Prokopče, já bych to tak nezdůrazňoval. Je pravda, že v některých zemích je běžné, že si obchodníci z různých důvodů a různými způsoby předcházejí policii. I u nás v Chrudimi to tak v devadesátých letech fungovalo. V Evropě je dnes zvykem, že policie se od podobných zvyklosti drží zpátky a vůči podobným dárkům je velmi zdrženlivá. Alespoň v civilizovaných zemích Evropy.