Chrudimské noviny Sjezd do Klobásova ještě není hotov a lidé už vidí problémy

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Sjezd do Klobásova ještě není hotov a lidé už vidí problémy

Chrudim – Dokončovaný sjezd ke sportovištím veřejnost většinou vítá doslova s nadšením. Po jeho dokončení nejen že se uleví obyvatelům ulic v okolí Emiláku, ale spousta sportu chtivých ušetří mnoho kilometrů objížděním celé jedné čtvrti. Dílčí problémy však vidí někteří Chrudimáci i zde.

Problematická je třeba dostupnost zahrádkářské kolonie „Na Bělidle“ pro pěší. Nabízí se tedy otázka, zda město konečně postaví nějaký plnohodnotný chodník tak, aby majitelé zahrádek nemuseli přebíhat frekventovanou vozovku a riskovat tak životy. „Až se bude, doufáme nejpozději v roce 2022, dělat rekonstrukce mostu, přibude na straně u zahrádek regulérní chodník pro bezpečnou cestu pěších do zahrádkářské kolonie,“ sděluje šéf Odboru regionálního rozvoje MěÚ Chrudim Petr Kopecký.

Velká část řidičů jezdí po paměti, a proto mají určité obavy z nového ostrůvku, který v rámci sjezdu do Klobásova vzniká. Prý by zde mohlo docházet ke střetům aut s chodci. I na tuto situaci má Petr Kopecký radu: „Buď se bude jezdit pomaleji, nebo si všichni zvyknou.“

Sjezd by měl být dokončen v listopadu a první auta na něj vyjedou začátkem prosince.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele Ivča
#9700 Ivča 11. Listopad 2020 - 11:23
Tak jsem marně hledala v článku ty "problémy". Chodník není v kompetenci města a každý řidič nejezdí poslepu, ale kouká na cestu. Tak v čem ty problémy jsou? To fakt pane Valento musíte do všeho v Chrudimi "rejpat" ?
Obrázek uživatele Jan Navrátil
#9701 Jan Navrátil 11. Listopad 2020 - 13:14
Ivča: Tak jsem marně hledala v článku ty "problémy". Chodník není v kompetenci města a každý řidič nejezdí poslepu, ale kouká na cestu. Tak v čem ty problémy jsou? To fakt pane Valento musíte do všeho v Chrudimi "rejpat" ?
Podle toho jak to na silnicích vypadá, tak řidiči většinou moc nekoukají a někdy to vypadá, že jsou opravdu slepí a debilní.
Obrázek uživatele Jakub Valenta
#9702 Jakub Valenta 11. Listopad 2020 - 17:36
Ivča: Tak jsem marně hledala v článku ty "problémy". Chodník není v kompetenci města a každý řidič nejezdí poslepu, ale kouká na cestu. Tak v čem ty problémy jsou? To fakt pane Valento musíte do všeho v Chrudimi "rejpat" ?
Ano
Obrázek uživatele Jan Navrátil
#9703 Jan Navrátil 11. Listopad 2020 - 19:26
:):) :)
Obrázek uživatele Jana Novotná
#9704 Jana Novotná 11. Listopad 2020 - 21:01
A to je dobře, že pan Valenta rýpe. Oni by si z toho totiž chlapci na radnici jinak udělali family byznys (což se jim v případě Pirátů již částečně daří), nebo systém malá domů, po čemž pan Pilný po vzoru svého idola Babiše velmi touží.
Obrázek uživatele emik
#9708 emik 11. Listopad 2020 - 21:41
Jana Novotná: A to je dobře, že pan Valenta rýpe. Oni by si z toho totiž chlapci na radnici jinak udělali family byznys (což se jim v případě Pirátů již částečně daří), nebo systém malá domů, po čemž pan Pilný po vzoru svého idola Babiše velmi touží.
Každá generace na radnici pracovala "jen pro blaho občanů". Proto tam přeci lezli, ne? Kvůli kšeftům a vlivu na územní plány asi neeee :-).