Chrudimské noviny Stojí kontejner před starostovým domem načerno?

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Stojí kontejner před starostovým domem načerno?

Chrudim – Čtenáři se na redakci Chrudimských novin čas od času obracejí s dotazy, na něž horko těžko hledají odpovědi v oficiálních zdrojích města. Málokdo se totiž vyzná ve spletitém labyrintu městského webu. Starosta města František Pilný (ANO 2011) však, na rozdíl od minulého vedení města, hbitě komunikuje i přes sociální sítě.

Zajímalo by mne, jestli starosta, potažmo firma co předělává jeho dům ve Václavské ulici na dětské zdravotní centrum, platí za postavený kontejner na stavební suť. Dle mého je to zábor veřejného prostoru, byť v místech pro parkování. Kontejner tu stojí již minimálně dva měsíce,“ ptá se jeden z čtenářů, jehož identitu redakce zná, ale ponechává v anonymitě.

Starosta Pilný vlastní celou řadu nemovitostí, jednou z nich je zmiňovaný dům ve Václavské ulici. Chrudimské noviny o přestavbě budovy již informovaly. Obavy čtenáře, že by zde kontejner snad stál načerno, jsou prý liché: „Ano, firma, která stavební práce provádí, si to sama zařizuje a platí. Včetně osazení značek,“ sděluje starosta František Pilný.

Jakub Valenta

Reklama

Obrázek uživatele emik
#9721 emik 17. Listopad 2020 - 14:26
Teda, pane Valento, buď nemáte co na práci nebo "kdo chce psa bít, hůl sivždycky vyrobí" nebo jste tak zatrpklý? Auta překážející průjezdu větších aut, natož hasičů, v sídlištích vám nevadí, ale kontejner ano ? Chodíte pravidelně obcházet nemovitosti zastupitelů ? Samozřejmě jen těch špatných... Aha, to je zpřízněná duše - čtenář.
Obrázek uživatele Jan Navrátil
#9723 Jan Navrátil 17. Listopad 2020 - 17:23
emik: Teda, pane Valento, buď nemáte co na práci nebo "kdo chce psa bít, hůl sivždycky vyrobí" nebo jste tak zatrpklý? Auta překážející průjezdu větších aut, natož hasičů, v sídlištích vám nevadí, ale kontejner ano ? Chodíte pravidelně obcházet nemovitosti zastupitelů ? Samozřejmě jen těch špatných... Aha, to je zpřízněná duše - čtenář.
Nevím jak Vy, ale já jsem z článku pochopil, že to je dotaz čtenáře. A ne, že chodí pan Valenta po Chrudimi a pozoruje nemovitosti starosty a zastupitelů.
Obrázek uživatele chrudimák
#9724 chrudimák 17. Listopad 2020 - 19:03
Já to z článku taky tak chápu - a chápu i dotaz. Kamarád musel za kontajner a značky platit pronájem odboru dopravy za zábor a hodně se snažil, aby tam stál co nejméně .... A jestli se nepletu starosta má stavební firmy a staví mu to někdo jiný ???? A nějak zmiňované značky z fotky nevidím, ale nechci být rejpal, zajisté je vše křišťálové čisté ....